Takip Et

SON DAKİKA

Tek derdi mahalleye hizmet etmek

30 Kasım 2015, Pazartesi 09:59

     


Karacasu’nun Çamköy Mahallesi’nde 2003 yılından bu yana muhtarlık yapan Hüseyin Şimşek’in mahalleye yaptığı hizmetler saymakla bitmiyor.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Orman İşletme Müdürlüğü’nden emekli olduktan sonra Karacasu’nun Çamköy Mahallesi’nde muhtar olan 65 yaşındaki Hüseyin Şimşek, mahalleye daha fazla eser bırakabilmek için tüm gücüyle çalışıyor. 4 çocuk babası Şimşek, 530 kişilik nüfusa sahip ve 383 seçmenin bulunduğu Çamköy Mahallesi’ne yaptığı hizmetlerle, vatandaşların her türlü sıkıntısına çözüm buluyor. 19 özürlü vatandaşın bulunduğu mahallede muhtarlık yapan Hüseyin Şimşek, “Tek amacım bir gün ölüp gittiğimde ardımda beni yaşatacak eserlerin olması. Mahallede yaşayan vatandaşların rahat edebilmesi adına elimden gelen her şeyi yapıyorum. Hizmet yapalım diye muhtar oldum. Görevimin son gününe kadar bir şeyler yapabilmek için uğraşacağım” diye konuştu.

“17 KM UZAKTAN İÇME SUYU GETİRDİK”

Çamköy Mahallesi’nin içme suyu sıkıntısının olduğunu ve bu sorunu çözdüklerini ifade eden Muhtar Şimşek, yaşanılan süreci şu ifadelerle anlattı:

“Bu suyu mahallemize getirebilmek için ilk önce Esençay Mahallesi ile 30 yıldır süren mahkememizi sonuçlandırmamız gerekiyordu. Esençay Mahallesi suyun bulunduğu kaynağın kendi sınırları içinde olduğunu söylüyordu. Bu sebepten dolayı içme suyunu getiremiyorduk. 30 yıldır süren mahkemeyi uzun uğraşlarımız sonucu sonlandırdık. İçme suyu kaynaklarının bizim sınırlarımız içinde olduğu kararına varıldı. Bu sonuçtan sonra hemen gerekli başvuruları yaparak 17 km uzaklıkta bulunan içme suyunu mahallemize getirmeyi başardık. İçme suyunu getirdikten sonra, içme suyu şebekelerini ve depolarını yeniledik. Yeni yapılan depolardan ve şebekelerden suların dağıtımını yapıyoruz.”

“ALTYAPIYI YENİLEDİK”

Altyapı sorununu sıkça yaşandıkları için altyapıyı yeniden düzenlediklerini ifade eden Şimşek, “Altyapımımızı ve şebekelerimizi yeniledik. Bin 500 kişilik foseptik çukuru yaptık. Ana hatların temizleme işlemi sona erdi. Bağlantı hatlarının da temizlemesi yapıldığında, fosseptik çukuru da hizmete girecek. Kış mevsimi öncesinde kanallarda bu şekilde çalışmaların yapılmış olması vatandaşlarımızın yağmur sularından zarar görmesini de engellemiş oldu. Bu sebepten dolayı çok mutluyuz” dedi.

“YILBAŞINA KADAR PARKE TAŞI İŞİ BİTECEK”

Şimşek, “Alt yapı çalışmalarının devam etmesinden dolayı parke taşı döşeme işlemini yapamamıştık. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu bu hizmeti yılbaşına kadar bitireceklerini ve mahallenin gerekli düzenlemelerini yapacağının sözünü verdi. Meydanda gerekli düzenlemeler yapıldıktan sonra parke taşı da döşenince çok daha güzel bir görüntü ortaya çıkacak” ifadelerini kullandı.

“21 DEKAR ALANA ZEYTİN AŞISI DİKTİK”

Çamköy Mahallesi Muhtarı Hüseyin Şimşek, şunları söyledi:

“Aydın Büyükşehir Yasası öncesinde köye ait 21 dekarlık alanı temizleyerek zeytin aşısı diktik. Diktiğimiz zeytin aşıları ürün vermeye başladı. Zeytinliğin ihalesi yapıldı ve Karacasu Belediyesi tarafından 9 bin 200 liraya satıldı. Yine köy olduğumuz zamanlarda Köy okulumuzun bahçesinin üzerine çatı yaptırdık. Bahçe hem öğrencilerin yağmurlu havalarda oynayabilmesi hem de herkesin kullanabileceği alan açısından çok iyi oldu.”

“SULAMA GÖLETLERİ YAPIYORUZ”

Çamköy Mahallesi’nin geçim kaynaklarının zeytin, incir ve elma olduğunu belirten Muhtar Şimşek, “Sulama sıkıntısı yaşadığımız için ürünlerden yeterince verim alamıyorduk. Çamköy Mahallesi’nde tarım işiyle uğraşmak için mutlaka sulama yapılması gerekiyor. Buna da çözüm bulmak amacıyla yağmur sularını toplamak amacıyla bin 500 rakımlı noktaya DSİ tarafından sulama göletleri yapılacak. Bu projeyle Çamköy Mahallesi vatandaşlarının sulama sorunu da ortadan kalkmış olacak” diye konuştu. (MEHMET ÇALIK)







 
Son Eklenen Haberler