Takip Et

SON DAKİKA

Mesleğini izlediği videolardan öğrendi

30 Kasım 2015, Pazartesi 09:38

     


Karacasu’da 11 yılın sonunda memurluktan istifa ederek deri işçiliği yapmaya başlayan Faruk Özçelik, izlediği videolardan deriden çanta, kemer, cüzdan, telefon kılıfı yapmayı öğrendi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Karacasu’da yaşayan evli iki çocuk babası Faruk Özçelik, 11 yıl boyunca yaptığı memurluktan sıkılınca, istifa ederek deriden ürünler yapmaya başladı. Deri üzerine hiçbir bilgisinin olmadığını belirten Özçelik, deriden yaptığı ürünleri internet üzerinden izlediği videolar sonucu öğrendiğini söyledi. Özçelik, deri işçiliği ile 6 yıldır uğraştığını, Karacasu’da bulunan dükkanında yaptığı deriden çanta, kemer, cüzdan, telefon kılıfı, erkek ve kadın sandaletlerini Türkiye’nin çeşitli noktalarına sattığını bildirdi.

İstanbul, Antalya, Muğla ve Nevşehir gibi illere internet üzerinden aldığı siparişler doğrultusunda ürün gönderdiğini söyleyen Faruk Özçelik deri işçiliğini öğrenme sürecini şu ifadelerle anlattı:

“Memurluğun kişiliğime aykırı bir iş olduğunu düşünmemden dolayı istifa ettim. Memurluk yaptığım süre içerisinde aynı zamanda da bilgisayar yazılım işiyle uğraşıyordum. İstifa ettikten sonra, bilgisayar işim de ters gitmeye başladı. Çektiğim kredileri ve kredi kartı borçlarımı ödeyemez hale geldim. Telefoncu bir arkadaşım vardı. Deriden kılıflar yaparak, arkadaşa satmaya başladım. İş çok fazla ilgimi çekmeye başladı. Her gün internet üzerinden videoları izleyerek yapılan modelleri denemeye başladım. Hiçbir ustadan eğitim almadan altı yıl içinde kendimi bu seviyeye getirdim.”

“EFELER’DE DÜKKAN AÇMAYI DÜŞÜNÜYORUM”

Özçelik, “Deriden yeni ürünler tasarlamayı çok seviyorum. Bu iş beni o kadar tamamladı ki her zaman farklı neler yapabilirim diye düşünüyor ve araştırıyorum. Aydın Efeler’de dükkan açmayı düşünüyorum. Karacasu küçük bir yer olduğu için burada çok fazla satış olmuyor. Efeler’de dükkan açtığım takdirde ürünlerimi daha fazla kişiye ulaştırabileceğimi düşünüyorum” dedi. (MEHMET ÇALIK)







 
Son Eklenen Haberler