Takip Et

SON DAKİKA

Söke HFAL, İspanya ve Letonya'dan erasmus proje ortaklarını ağırladı

30 Haziran 2017, Cuma 16:41

     


Söke Hilmi Fırat Anadolu Lisesi, İspanya ve Letonya’daki okullarla gerçekleştirdiği "Genç Gezginler İçin Kapsamlı Rehber Projesi", Euthapp Proje ortağı İspanya’dan Gregorio Blanco Martin ve Letonya’dan Dr.Dagnia Devmante Hartmane Söke'yi ziyaret ettiler. Projenin geleceği ile ilgili Söke HFAL proje sorumlusu öğretmenleri ile bir araya gelip görüştüler.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Görüşmlerin bir bölümüne Okul Müdürü Erol Barut’da katılırken, projede yer alan okul öğretmenleri, görüşme sonrası Gülçin Gülal, Ayhan Türk, Raziye Sarkaplan, Gülenaz Çalışkan, Ergün Gülal, Ercan Taşkın, Akın Demirtaş, Banu Atalay ve Murat Taş konuk heyeti Söke’yi ve çevreyi tanıtma fırsatı da buldular.

KEMALPAŞA EVLERİNE HAYRAN KALDILAR

Konuk heyet, Söke'de sokak sağlıklaştırma çalışmaları ile ayağa kaldırılan eski bir Rum Mahallesi olan Kemalpaşa Mahallesi'ndeki tarihi dokuyu yakından tanıma fırsatı buldular. Kemalpaşa Mahallesi'nin önemli konaklarından olan "Nuh Bey Konağı''nda Söke Kent Konseyi Başkanı Muzaffer Ceylan ve Kadın Meclisi Başkanı Güler Nalbant tarafından konuk edilen Erasmus Heyeti daha sonra da geçtiğimiz aylarda açılan bir başka tarihi konak "Uzbek Konağı''nı gezdiler. Söke Belediyesi arkeologlarından Uygar Ezel, "Uzbek Konağı" hakkında bilgi verdi.

Sıcak havaya rağmen Kemalpaşa Mahallesi'nin tarihi Rum evlerinin bulunduğu sokakları gezen konuk heyet hayranlıklarını her fırsatta dile getirdiler.

Limon Sokak, Koca Cami, Bedesten Çarşısı "Fatma Suat Orhon Müzesi"ni gezen ve Mağnesia ören yerini de gezme fırsatı bulurlarken proje kapsamında 2018 Nisan ayında ülkemize ve Söke'ye gelecek olan İspanyol ve Letonya öğrenci grubunun Söke Hilmi Fırat Anadolu Lisesi öğrencileri ile yapacakları ortak projenin ön çalışmaları da başlatıldı.Hazırlanıp hayata geçirilecek proje ile Türkiye, İspanya ve Letonya’nın turistik yerler yazılım programında internet ortamında yer alacak. (NECATİ MALDAR/DENGE AJANS)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...     







 
Son Eklenen Haberler