Takip Et

SON DAKİKA

"Koronavirüsten kurtulabiliriz ama kıtlıktan kurtulamayız"

30 Mart 2020, Pazartesi 16:27

     


Aydın Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu ve Efeler Ziraat Odası Başkanı Mehmet Kendirlioğlu, “Koronavirüsten kurtulabiliriz ama açlık ve kıtlıktan kurtulamayız” dedi. “Siz evde kalın diye biz tarladayız” diyen Kendirlioğlu, “Biz üretmek zorundayız” dedi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Efeler Ziraat Odası Başkanı Mehmet Kendirlioğlu, “Biz insanlar için dışarı çıkıyoruz. Raflarda gördüğünüz her ürün buralarda yetişiyor. Koronavirüsten belki kurtulabiliriz. Fakat kıtlıktan açlıktan kurtulamayabiliriz. Bu önemli bir konu. Tüm Dünya’da aynı şekilde. Artık Dünya küçük bir köy gibi. Biz ülke olarak üretmek zorundayız. Bugün en ufak bir tedirginlikte vatandaşın nerelere gittiğini biliyoruz. Marketlere gıda almaya gidiyor. Bu gıdaları da biz üretiyoruz. Bu gıdalar uzaydan gelmiyor, buralardan geliyor. Bizim gıdaları üretmemiz için tarlada olmamız gerekiyor.”

“ÇİFTÇİLER DE BİR ALKIŞI HAK EDİYOR”

Bizim ürünlerimiz mesafeli. Hasat ve ekim yapılırken mecburen mesafeli kalınıyor. Çiftçilerimiz de bir alkışı hak ediyor. Bugün sağlıkçılar alkışlanıyorsa, çiftçiler de alkışlanmalı. Sağlıkçının karnını biz çiftçiler doyuruyoruz. Bu açlık kıtlık, hiçbir şey dinlemiyor. Biz üretmek zorundayız. Her meslek kendi açısından değerli. Her türlü meslek insanlık için önemli. Ama en önemlisi gıda üreticileri, yani çiftçilerdir.

“AYDIN, TARIMIN BAŞKENTİ"

Ben her zaman söylüyorum Aydın, tarımın başkenti. Aydın’da fındık ve çay harici her şey üretiliyor. Bugün itibariyle Enginar ve Çilek hasadı başladı. Pamuk ekim sezonu gelmek üzere. Pamukta ön hazırlıklar yapılıyor. Biz bu günleri kaçırırsak geriye dönemeyiz. Biz çiftiler olarak üretime devam etmek zorundayız. Biz devletimiz yanındayız, yeter ki devletimiz bize sahip çıksın.

"DESTEKLER ZAMANINDA YATIRILSIN"

Bizim üretimle ilgili hiçbir aksamamız yok. Üretime devam ediyor, üretiyoruz. İnsanlığı doyurmak adına üretiyoruz. Şu an bir sıkıntımız var. Devletimizden sadece gereken desteklerin zamanında yatırılmasını istiyoruz. Gübre ve Akaryakıt desteği hesaplara yatmaya başladı. Pamuk primlerinin hesaplara geçirilmesini istiyoruz.

"SİZ EVDE KALIN DİYE, BİZ TARLADAYIZ"

Biz sokağa çıkma yasağını temenni etmiyoruz. Böyle bir şey çıkarsa biz yine üretime devam ederiz. Bu konuda olası durumları çalışıyoruz. Dersimi çalışıyoruz, ihtimalleri değerlendiriyoruz. A planımız olduğu gibi B ve C planlarımız hazır. Yeterli stoğumuz var. Siz evde kalın diye, biz tarladayız" dedi.

"İŞÇİ BULMAK DA ZORLANIYORUZ"

Efeler Ziraat Odası 2. Başkanı ve çiftçi, Suat Uğurlu, “Biz bu sene çok tedirginiz. Koronavirüsten dolayı işçi bulmak da zorlanıyoruz. Amele taşımak da zorlanıyoruz. Şu anda 7 kişiden fazla alamıyoruz, önceden 20 kişi biniyordu. 1 arabayla getirdiğimiz ameleyi, 3 arabayla getiriyoruz. Biz üretmeye devam edeceğiz. Biz tarladayız, işimizin başındayız” dedi.

"BİZ ÜRETMEK ZORUNDAYIZ"

Aydın’da çiftçilik yapan Hüseyin Uğurlu, üretim yapmak zorunda olduklarını ifade ederek, “Kendimize ait arazilerde domates, pamuk ve enginar üretimi yapıyoruz. Tüm vatandaşlara ‘Evde Kal’ çağrısı yapılıyor ama biz üretmek zorundayız. Ürettiğimiz enginar zaten karaciğer dostu bir ürün ve biz bunu bu dönem daha çok üretmek, vatandaşlarda tüketmek zorunda. Koronavirüsle ilgili endişelerimiz oluyor ama gerekli önlemler ve mesafeyi koruyarak önlem alıyoruz. Doğada temiz hava olduğu için bu endişemiz biraz daha az. Biz üretmezsek kıtlık olacak. Virüs belli bir süre sonra alınan önlemlerle aşabiliriz ama kıtlık çok zor önlenir" dedi. (DUYGU DİLEK),

EN ÇOK OKUNAN HABERLER

Aydın’da koronavirüs can aldı

Kuşadası Dilek Yarımadası Milli Parkı kapılarını kapattı

Aydın’da tarım işçilerine koronavirüs tedbiri

Aydın'da korona önlemleri

 

HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler