Takip Et

SON DAKİKA

Kemalpaşa evlerine büyük ödül

29 Kasım 2016, Salı 09:06

     


Söke Belediyesi'nin Kemalpaşa Mahallesi’ndeki tarihi evlerde sürdürdüğü restorasyon, “Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması”nda jüri özel ödülü aldı. Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, “Kemalpaşa evleri Söke’nin incisi olacak” dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Tarihi Kentler Birliği'nce her yıl restorasyon ve yapı sektörüyle; tarihi belediyeleri, akademisyenleri ve uzmanları bir araya getiren fuar kapsamında düzenlenen “Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması”na 47 belediye, 83 proje ile katıldı.

Yarışmada Söke Belediyesi’nin ‘Kemalpaşa Mahallesi Canlandırma Projesi’ Jüri Özel Ödülü’nün sahibi oldu. Proje kapsamında kurulan kent atölyeleri ile yerel istihdama katkıda bulunulurken koruma politikalarını sürekli kılacak adımlar atıldı. Söke Belediyesi, canlandırma projesi için üniversite ve halk ile kurduğu işbirlikleri ile sosyal ve ekonomik etkisi yüksek, nitelikli çalışmalara imza attı.

“KEMALPAŞA EVLERİ SÖKE’NİN İNCİSİ OLACAK”

Kemalpaşa evlerinin Söke'nin gelecekte ekonomik ve kültürel anlamda Söke’nin incisi olacağına değinen Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, “Kemalpaşa Mahallesi Söke’nin çekirdek mahallerinden biridir. 2001 yılında bu mahalle kentsel SİT alanı olarak ilan edildi. Söke Belediyesi tarafından başlatılan sokak sağlıklaştırması ve restorasyon çalışmalarına bizim dönemimizde de daha fazla önem vererek çalışmaların devamı konusunda ısrarcı olduk. Yaklaşık 10 gün önce Antalya’da yapılan Tarihi Kentler Birliği’nin ödül yarışmasında büyük ödül olan jüri özel ödülünü almaya hak kazandık.

Söke Belediyesi’nin önceki yıllarda başlatmış olduğu restorasyon çalışmalarındaki personelin eğitimi AB projesi kapsamında gerçekleşmiştir. Restoresyon çalışmalarındaki personellerin tamamı da belediyede çalışarak kendi iş gücünü üreten insanlardan oluşmasıdır. Bundan sonra da Kemalpaşa Mahallesi’nde bu çalışmalar artarak devam edecektir. Hem kamulaştırma hem de sokak sağlıklaştırma çalışmalarımız ve restorasyon çalışmaları tüm hızıyla deva edecektir.

Amacımız Söke’yi ve Kemalpaşa Mahallesi’ni örnek gösterilen Safranbolu ve Beypazarı’ndaki yapılara benzetmek olacaktır. Bu binalara güzellik kazandırabilirsek bu anlamda da ekonomik ve turizm anlamında da Söke’de çok şeyler katacağmızı düşünüyorum. Projenin başından beri emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. (BURHAN CEYHAN)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler