Takip Et

SON DAKİKA

“Gıda yardımı değil, altyapı istiyoruz”

29 Kasım 2016, Salı 17:44

     


Aydın'da sağanak yağış, yaşamı olumsuz etkilerken bazı mahalle sakinleri, altyapı eksikliğinin hayatı durma noktasına getirdiğini ifade etti. Kızılcaköy Mahallesi’nde yaşayan Zeynep Duru, “Gıda yardımı değil, altyapı istiyoruz” dedi. İncirliova’nın şehir merkezinde de aynı manzara yaşanırken Acarlar Mahallesi’nden de bir vatandaş, göle dönen alanda oltayla balık tutarak yetkililere göndermede bulundu.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

DEMOKRASİ KAVŞAĞI SUYA TESLİM

Aydın genelinde gece yarısı başlayan yağmur, birçok yerde su baskınlarına neden oldu. Altyapı eksikliği sebebiyle hayatı olumsuz yönde etkileyen sağanak, çileyi de beraberinde getirdi. İncirliova’daki Demokrasi Kavşağı, sağanak yağış nedeniyle göle döndü. Caddelerden ve sokak aralarından taşan yağmur suları, yaya kaldırımlarına kadar çıktı. Birçok vatandaş evden dışarı adım atamadı.

ACARLAR’DA BALIK TUTTULAR

Şiddetli yağıştan İncirliova’nın Acarlar Mahallesi de nasibini aldı. Altyapı eksikliğinden dolayı sokakların göle dönmesine öfkelenen vatandaşlar, tepkilerini oltayla balık tutarak gösterdi. Mağduriyetlerinin devam ettiğini ifade eden mahalle sakinleri, her sağanakta aynı olayı yaşadıklarını söylediler.

“SEL BİZİ GÖTÜRECEK DİYE KORKUYORUZ”

Efeler’in Kızılcaköy Mahallesi’nde yaşayan ev hanımı Zeynep Duru (33), Aydın Büyükşehir ve Efeler Belediyesi’ne 8 dilekçe verdiğini ancak hiçbir şey yapılamadığını ileri sürerek şöyle dedi: “Demokrasi Sokak No 14’te ikamet ediyorum. Dağlardan gelen yağmur suyu ve bir fabrikanın atık suyu dereye gidiyor. Dere de evimizin önünden geçiyor. Bundan dolayı her yağmurda korkuyoruz. Büyükşehir Belediyesi ve Efeler Belediyesi’ne verilmiş 8 dilekçem var. Ama hiçbir şey yapılmadı. Su gelince karşıdan geçmeyi bırak, 'Adım atınca su bizi götürür' diye dışarı çıkamıyoruz bile. Bugün evden çıkamadık. Her yağmurda bu sorunu yaşıyoruz. ASKİ'yi aradım, 5 kişiyle görüştük. Sürekli oyaladılar, 7 yıldır burada yaşıyorum, hiçbir çalışma yapılmadı. Mağduriyetimin kısa sürede giderilmesini istiyorum ancak pek umudum yok. CHP'liyim, son seçimlerde oyumu da verdim. Ama yapılmadığı sürece bizden oy alamayacaklar. Ben onlardan gıda yardımı istemiyorum, altyapının yapılmasını istiyorum.” (GÖKHAN DÜZYOL)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...

 







 
Son Eklenen Haberler