Takip Et

SON DAKİKA

Didim’de üç kuşak bir arada

29 Kasım 2016, Salı 07:15

     


Didim’de Akyeniköy Şehit Soner Turan İlk/Ortaokulu’nda düzenlenen “Yüreğimize dokunan öğretmenlerle kucaklaşma günü” adlı etkinlikte üç kuşak bir araya geldi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Yıllar önce okulda görev yapan öğretmenlerle eski öğrencileri olan veliler buluşurken, hayatını kaybeden öğretmenlerin hayrına pilav üstü kavurma ve lokma hayrında bulunuldu. Etkinliğe, 1970 yılında Akyeniköy İlkokulu’nda tanışarak evlenen öğretmenler İbrahim Demirel ile Fatma Demirel çifti de katıldı. Anılarının tazelendiğini belirten Demirel çifti, Akyeniköy’ün kendilerinin yaşamında öneminin büyük olduğunu, kendilerini yıllar sonra burada buluşturan teşekkür ettiklerini söyledi.

Akyeniköy Şehit Soner Turan İlk/Ortaokulu, anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. “Yüreğimize dokunan öğretmenlerle kucaklaşma günü” adlı etkinliğe, 1970 ve 1980’li yıllarda okulda görev yapan öğretmenler ve öğrencileri ile günümüz öğrencileri katılırken, etkinlik hakkında bilgi veren Akyeniköy Şehit Soner Turan İlk/Ortaokulu Müdürü Mustafa Çoban, “Yüreğimize dokunan öğretmenlerle kucaklaşma günü” adlı etkinliği bu yıl ilk defa yaptıklarını söyledi. Okullarının 72 yıllık bir geçmiş tarihinin olduğunu belirten Çoban, “1980 yılında okulumuzdan ayrılan okul müdürü İbrahim Demirel ile birlikte 1970 ve 1980’li yıllarda okulumuzda görev yapan öğretmen arkadaşlarımız bugünkü etkinliğimizde aramızdalar. Ayrıca bu eski öğretmenlerin öğrencileri günümüzde velilerimiz. Günümüz öğrencilerle birlikte üç kuşak bir aradalar” diye konuştu.

İKİ ÖĞRETMEN, TANIŞARAK EVLENDİKLERİ OKULDA

1967 yılında Akyeniköy’e gelen ve 1970 yılında okulda tanıştığı öğretmen eşi Fatma Demirel ile Akyeniköy’de evlenen İbrahim Demirel, “1967’den 1980’e kadar burada görev yaptım. 1970 yılında eşim Fatma Demirel ile tanışarak burada evlendim. İki çocuğumuz var. Bu okulda birçok öğrenci yetiştirdik. Bunlardan birisi de öğrencilerimizden emekli Albay Hürriyet Uğurcan. Kendisi de bugün burada. 36 yıl sonra burada olmaktan büyük mutluluk duyuyorum” dedi.

İbrahim Demirel’in eşi Fatma Demirel de 1967 yılında Akyeniköy’e öğretmen olarak geldiğini belirterek, “İlk görev yerim Akyeniköy İlkokulu oldu. Eşimle burada tanıştım ve evlendim. Çocuklarımız da burada oldu. 12 yılı burada dolu dolu yaşadık. Bu nedenle Akyeniköy’ün bizim yaşamımızda önemi çok büyük. Birçok ilki Akyeniköy’de yaşamış olduk. Yıllar sonra tekrar bizi burada buluşturanlara çok teşekkür ediyorum. Mutluyuz, heyecanımız ve duygu selimiz dorukta” diye konuştu.

“ÖĞRETMENLERİMİZ, TÜTÜN TARLASINDAN ADAM YETİŞTİRDİLER”

Akyeniköy İlkokulu’ndan 1970 yılında mezun olduğunu belirten eski öğrencilerden emekli Albay Hürriyet Uğurcan ise yaptığı konuşmasında, şunları söyledi: “Fatma Demirel ile İbrahim Demirel benim ilk öğretmenlerim. O zaman burada tütün tarlası var. Araçlar yok, eşek ile tütün tarlasına gidip geliyoruz. İki muhteşem insan bize gece gündüz ders verdi ve pamuk ovası ile tütün tarlasından adam yetiştirdiler. Biz eğer bugün belli bir seviyeye gelmişsek onların sayesinde. Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi tek bir şeye ihtiyacımız var, oda çalışmak. Tütün tarlasından sonra öğretmenlerimizin sayesinde çalıştık ve millete, memlekete iyi insan olduğumuzu düşünüyoruz. Bugünde aynı heyecan ve saygıyla öğretmenlerimizin ellerinden öpüyorum.”

Okulda ayrıca 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinliği düzenlenirken, öğrenciler şiir dinletisi gerçekleştirdi. (EDİZ VERDİOĞLU)







 
Son Eklenen Haberler