Takip Et

SON DAKİKA

Toprağına iyi tarım uygulamasıyla bakıyor

29 Kasım 2015, Pazar 20:42

     


Karacasu’da iyi tarım uygulaması yapan Mehmet Nedim Ekli (74), iyi tarım uygulamalarının verimli bir tarımsal üretim ve güvenli gıda tüketimi açısından önemli olduğunu söyledi. İyi tarım uygulamaları ile tüketici sağlığının korunacağını belirten Ekli, üreticinin de rekabet halinde olacağını bildirdi.

Yıllarca Almanya’da çalıştıktan sonra memleketine geri dönen Mehmet Nedim Ekli, kazancını topraktan sağlıyor. Yıllarca memleket özlemi çeken Ekli, Almanya’da biriktirdiği paralarla 1970’de 100 dönümlük bir arazi aldığını söyledi. Mehmet Nedim Ekli, toprağın kendisi için önemli olduğunu belirterek, “1970’de para biriktirerek arazimi aldım. Almanya’dan 1985’de döndüm ve 1995 yılında zeytin ekmeye başladım. Toprakla uğraşmak beni rehabilite ediyor. Toprakla uğraşınca mutlu oluyorum. Zeytincilik bildiğiniz gibi çok önemli bir besin kaynağı ve ben zeytin sayesinde genç kalıyorum” dedi.

“ZEYTİNİMİZ KAZANSIN”

Arazisinin 100 dönüm olduğunu bildiren Ekli, 5 çeşit zeytin türünü yetiştirdiğini, iyi tarım uygulaması sayesinde daha kaliteli ürünler elde ettiğini belirterek, “Her şeyi kitabına uygun yapıyoruz. Ben bu yıl başladım ve iyi tarım uygulamasından memnunum. Zeytinim var kendiliğinden büyür demedim. Hem ürün kalitesini artırıyorum hem de topluma doğal ürünler sunuyorum” diye konuştu.

Almanya’da inşaat ve mobilya işiyle uğraştığını anlatan Ekli sözlerine şöyle devam etti:

“Almanya’da toprak hasretinle yanınca memleketime gelip en iyisini yapmak istedim. Emekli olduğum için tüm vaktimi zeytinliğimde geçiriyorum. Zeytinlerimizi sırf salamura yapıyoruz. İyi tarım uygulamasına geçtiğimiz için zeytini toplayacağımız zaman ellerimizi yıkıyoruz ve öyle topluyoruz. Bahçemizde titiz ve kurallara uygun çalışıyoruz.”

Zeytinciliğin ve zeytinin önemini vurgulayan Ekli, herkesin iyi tarım uygulamasına geçmesini tavsiye etti. Ekli, ilkel şartlarda yapılan zeytinciliğin kazandırmayacağını belirterek, “Bahçemizde iyi tarıma yönelik he şey var. El yıkama sabunları, peçete veya kağıt havlular ve tuvaletimiz var. İlaçlama yaparken eldiven ve maske bulunduruyoruz. İlaç depomuz bulunuyor ayrıca bahçemizde sigara içmek yasak, zeytinimizin kalitesini artırmak için çalışacağız” dedi. (ÖZGE SÖNMEZ)







 
Son Eklenen Haberler