Takip Et

SON DAKİKA

Söke Alevi Kültür Derneği'nden basın açıklaması

29 Temmuz 2015, Çarşamba 15:58

     


Söke Alevi Kültür Derneği Başkanı Şevki Kaya, beraberinde dernek yöneticisi ve bir grup dernek üyesi ile yaptığı basın açıklamasında, son günlerde Alevi Kültür Derneklerine yönelik saldırılar olduğunu belirterek, tepkilerini dile getirdi.

Yenikent Mahallesi’ndeki dernek binasında basın açıklaması yapan Dernek Başkanı Şevki Kaya, Cem evleri ile sosyalist birliğe yönelik saldırıları kınamanın ve bu değerlere sahip çıkmanın ‘’insanım’’ diyen herkesin onursal görevi olduğunu söyledi. Kaya, açıklamasında şunları kaydetti:

”Alevi Bektaşi Federasyonu, Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı, Pir Sultan Abdal Kültür Dernekleri, Alevi Kültür Dernekleri, Demokratik Alevi Dernekleri, Hubyar Sultan AKD, Garip Dede Dergahı, Yalıncak Sultan AKD tarafından yapılan açıklamada, Gazi Cem Evine cenaze için getirilen Günay Özarslan Can’ın cenazesinin yoğun polis saldırısı ve engellemesi nedeniyle halen yapılamadığını belirtmişlerdir. Tüm Alevi derneklerinin bulunduğu merkezde duyarlılıklarını göstermeleri önemle istenmektedir. Birçok kez Alevi kurum yöneticilerinin devlet görevlileri ile ve hükümet kanadıyla temas kurmasına rağmen üç gündür saldırılar durmadığı gibi artarak devam etmiştir.’’

Kaya, açıklmasında, ibadethaneleri olan Cem evlerine karşı yapılan saldırıların gittikçe bir katliam provası halini aldığını savunarak, şöyle devam etti:

‘’Devletin 3 gündür Gazi’de polis eliyle savaş politikalarını uyguladığını görmekteyiz. Savaşın bile bir hukuku vardır. Cenazen olduğu zaman gömmene müsaade edilir ardından savaş devam eder. Cem evimize gazlı, tomalı saldırı olduğunu oradaki canların yaralandığını hep beraber görüyoruz. Camiye ayakkabıyla girdiler yalanı üzerine bile Türkiye ayağa kalktı. Bu devletin Alevilerin ibadethanesine bakışının ispatıdır. Burada uygulanan devletin savaş ve intikam politikasıdır. Gazi’de yaşananlar iç savaşı andırıyor. Polisin bu zulmü ancak savaş koşullarında uygulanır. Bu olaylar Cem evine ve Alevi değerlerine saldırıdır. Uygulanmaya çalışılan savaş politikasının Aleviler ve Cem Evleri üzerinden yürütülmeye çalıştığını görmekteyiz. Bu nedenle Gazi Cem Evimiz şu anda yoğun bir saldırı ve kuşatma altındadır. Gelinen noktada Gazi Mahallesinde daha büyük bir katliam her an gerçekleşebileceğini ön görüyoruz. Tüm çabalara ve girişimlere rağmen olabilecek katliamın sorumlusu AKP hükümetidir.’’ (NECATİ MALDAR)







 
Son Eklenen Haberler