Takip Et

SON DAKİKA

Buharkent Taze İncir Festivali ertelendi

29 Temmuz 2015, Çarşamba 12:10

     


Bu yıl 11'incisi düzenlenecek olan Buharkent Taze İncir Festivali, son günlerde yaşanan terör olayları nedeniyle ertelendi.

Bu yıl 6 ve 9 Ağustos arasında ilk defa 4 gün düzenlenecek olan festivalde, İncir Tatlısı, Atıcılık ve Şiir yarışması yapılacak, İncir Kupası adı altında Futbol Turnuvası'nın final maçı oynanacaktı. Popstar Ozan, Feridun Başaran, Paradoks Rock Grubu, Naz Hatice, Didem Delen, Özge Merit, Baha ve orkestrası, Küçük İbo, Seher Elidar ve Muazzez Ersoy gibi sanatçılar da Buharkent Pazar Yeri'nde konser verecekti.

FUTBOL TURNUVASI DEVAM EDİYOR

Festival için düzenlenen İncir Kupası Futbol Turnuvası, Buharkent Şehir Parkı Halısaha Tesisleri'nde 21.00'de başlayan maçlarla devam ediyor. İncir Kupası Tertip Komitesi Başkanı Zeynel Yenitürk, "Turnuvamız devam ediyor. Bir iki gün içinde tertip komitemiz ile birlikte toplantı yapacağız. Turnuva festivalin ikinci gününde yapılacak final maçı ile sonlandırılacaktı. Festival ertelenince, final maçının da bir anlamı kalmadı. Tertip komitesi ile görüşüp turnuvayı ikişer gün boşluklar bırakıp, festival gününe kadar uzatmayı düşünüyoruz. Tabii Buharkent Belediyesi festival gününü tekrar belirleyince bizim de kararımız belli olacak. 100'e yakın seyirci turnuvayı takip ediyor, biz bu seyirciyi de kaybetmek istemiyoruz. Kararımız önümüzdeki günlerde netlik kazanacak" diye konuştu.

"ANALARIMIZ AĞLERKEN, EĞLENMEK YANLIŞ OLUR"

Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol, ‘’Analarımız ağlarken bizim eğlenmemiz yanlış olur. Son günlerde meydana gelen terör eylemleri neticesindeki üzüntü verici olaylardan dolayı 6 ve 9 Ağustos 2015 tarihleri arasında düzenlenecek olan 11. Taze İncir Kültür ve Sanat Şenliği Festivali ertelenmiştir" dedi. (ARİF YILMAZOĞLU)







 
Son Eklenen Haberler