Takip Et

SON DAKİKA

Aydın'da koalisyon bekleniyor

29 Temmuz 2015, Çarşamba 18:33

     


Hükumetin kurulma sürecinde AK Parti ile CHP heyetleri arasında gerçekleştirilen görüşmelerin ikincisi yapıldı. CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan heyete dahil edildi. Toplantıya odaklanan CHPliler, parti içerisinde yoğun istişare toplantıları yaptı. Bugün tekrar bir araya gelecek olan heyet, ‘Yargı Reformu, Hukuk Devletini Nasıl Kavramlaştırıyoruz?’ gibi önemli konuları ele alacak.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Aydın'daki CHP ve AK Partili siyasetçilerden koalisyon ile ilgili görüşlerini aldık. Yaşanan yoğunluktan dolayı CHP Aydın Milletvekillerine ulaşılamazken, CHP Aydın İl Başkanı Hikmet Saatçı ülkenin bir an önce kaostan kurtulması gerektiğini söyledi. AK Parti İl Başkanı Ömer Özmen ise, görüşmelerde her türlü sonucun doğabileceğini ifade ederken, AK Parti Aydın Milletvekili Sadık Atay, “Sandıktan çıkan iradeyi en iyi şekilde yansıtacak koalisyon hükumetinin kurulması için gayret ediyoruz” dedi.

İşte o görüşler:

“SANDIKTAN ÇIKAN İRADE EN İYİ ŞEKİLDE YANSITILMALI”

AK Parti Aydın Milletvekili Sadık Atay:

"Tüm partilerle görüşüyoruz, bu görüşmeleri yaparken Cumhurbaşkanımızın Başbakanımıza verdiği yetkiyle, Başbakanımız ekibiyle birlikte bu görüşmeleri yapıyor. Şuanda Türkiye’nin menfaati için ve sandıktan çıkan iradeyi en iyi şekilde yansıtacak koalisyon hükumetinin kurulması için gayret ediyoruz. Bu sürece önemli katkı sağlayacak ve tesiri olacağını düşündüğüm olağan üstü olağanüstü meclis toplantımız var. Son günlerde Türkiye’de koalisyon hükumetinin kurulması sürecinde bir takım birtakım karanlık ve kirli eller terör belasını ülkeye salarak, burada süreci şekillendirmeye çalışıyorlar. Buna müsaade etmeyeceğiz, bizim için her zaman önemli olan vatanımız, milletimiz, devletimiz ve bayrağımızdır. Bu konuda vatandaşlarımız bize güvensinler, süreci en iyi şekillendirmeye gayret edeceğiz. Halkımız için hayırlısı ne ise o olsun."

“KOALİSYONA HAZIRIZ”

CHP Aydın İl Başkanı Hikmet Saatçı:

"Ülke biran önce kaostan kurtulması gerekiyor. Ülkenin içine düştüğü kaostan kurtulması için biz üzerimize düşeni yapıyoruz. Halkın yararına ve geniş tabanlı koalisyona hazırız. Ülkenin selameti açısından elimizi taşın altına koymaya her zaman hazırız."

“KOALİSYON KURULABİLİR ERKEN SEÇİM DE OLABİLİR”

AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen:

"Milletin verdiği karara saygımız kapsamında koalisyon görüşmelerinin samimi bir şekilde yapılacağı noktasında başından bu yana bir tutumumuz vardı. Samimi bir şekilde hükumet kurmak isteyen partilerle bu süreci yürüteceğimizi söylemiştik. MHP bu noktada geri adım attı, HDP de malum süreçten dolayı hem otomatikman devre dışı kaldı hem de kendileri de koalisyona yanaşmadı. Türkiye’nin en büyük 2 partisi AK Parti ile MHP milletin kendine verdiği sorumluluğu omuzlarında hissederek, samimi bir şekilde koalisyon görüşmelerini yürüttüler. Dün itibariyle de heyetler arasında görüşmeler sonlandı. Ahmet Davutoğlu ile Kemal Kılıçdaroğlu koalisyon üzerinde anlaşabilirlerse Türkiye’de pek ala bir koalisyon kurulabilir, anlaşma sağlanamazsa Türkiye erken seçime gider. Şu an iki şart da eşit şansa sahip bence. Koalisyon kurulabilir, erken seçim de olabilir, her şey mümkün şu anda. İnşallah milletimiz için hayırlısı olur." (GAMZE KORKMAZ/ERDAL AYDIN) 







 
Son Eklenen Haberler