Takip Et

SON DAKİKA

ADÜ Rektörü Aldemir: Söke ile omuz omuza yürümek istiyoruz

29 Haziran 2019, Cumartesi 16:19

     


AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz, Söke Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu ve Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, Söke Sağlık Yüksek Okulu hakkında Kaymakamlık Konferans Salonu'nda bilgilendirme toplantısına katıldı. Aldemir konuşmasında "Söke ile omuz omuza yürümek istiyoruz." dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Söke Sağlık Meslek Yüksek Okulu’nun Aydın’a taşınma kararı ve tamamlanmasına rağmen bir türlü öğrenci ile buluşamayan Mimarlık Tasarım Fakültesi’nin 2019-2020 eğitim öğretim yılında da öğrenci alamayacak olması Söke'de tepkilerin yükselmesine neden oldu. Toplantıya katılan meslek odası temsilcileri önceki dönem ADÜ Rektörlüğü'nün izlediği Söke'deki yatırım ve eğitim politikasını eleştirdi.

Özelikle Prof. Dr. Cavit Bircan’nın rektörlük döneminde Söke olarak yeterince destek ve ilginin olmadığını dile getiren meslek odası yöneticileri, rektörlüğe ulaşamadıklarını söyledi. Söke Ticaret Odası Başkanı Haluk Kutlay da ilçedeki bir çok eğitim yatırımlarının Sökeli hayırseverlerin ve kuruluşların katkıları ile gerçekleştirildiğini dile getirerek "Söke artık yoruldu." dedi.

"SÖKE ÖĞRENCİLERİMİZİN UYGULAMA MERKEZİ OLACAK"

ADÜ'nün bir master planı olmayışının sıkıntılarının yaşandığını dile getiren Rektör Aldemir, "Söke Mimarlık ve Tasarım Fakültesi'nin önümüzdeki eğitim öğretim sezonuna açılması için talebimiz oldu. Ancak kadro verilememesi nedeniyle yetişmeyerek ÖSYM tercih kitapçığında yer almadı. Biz rektörlük olarak Söke Mimarlık ve Tasarım Fakültesini aktif hale getirebilmek için çalışma içerisindeyiz. Söke ile omuz omuza yürüyerek yeni yatırım projelerini hayata geçirmek arzusundayız. Önemli projelerden biri de ADÜ bünyesinde yaratılacak, istihdam açısından önem taşıyan bir marka oluşturmak. Bu anlamda da Söke, öğrencilerin uygulama merkezi haline gelecek.” dedi.

Söke'deki meslek odaları ve STK'larla bir araya gelmekten duyduğu memnuniyetini dile getiren Rektör Aldemir, Söke'den gelecek tüm heyetlere kapsının her zaman açık olacağını aktardı.

ADÜ’nün Söke'de yapılması planlanan yeni yatırım ve eğitim programları ile ilgili sivil toplum kuruluşları ve yerel yönetimlerle ortak projeler geliştirilmesi için, Söke İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Neval Genç başkanlığında bir komisyon oluşturulmasına karar verildi.

Bilgilendirme toplantısına, AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, Söke Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu, AK Parti İlçe Başkanı Namık Yıldırım, Söke İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatma Neval Genç, Söke Ticaret Odası Başkanı Haluk Kutlay, Söke Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nejat Sağel, Söke Ziraat Odası Başkanı Mustafa Tanyeri, Söke Genç İş İnsanları Derneği Başkanı Mustafa Taşkın, Söke Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi Başkanı ve Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Refik Karataş’ın yanı sıra ilçedeki diğer meslek odası başkan ve temsilcileri katıldı. (NECATİ MALDAR)







 
Son Eklenen Haberler