Takip Et

SON DAKİKA

Yol işgali başkanları karşı karşıya getirdi

29 Haziran 2017, Perşembe 15:23

     


Aydın Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Hakan Genç’in sosyal medya üzerinden bir restoranın yol işgalini odalar üzerinden eleştirmesi tartışmaya neden oldu. Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken, olayın Kuşadası’nda yaşandığını ve odalar diyerek genelleme yapmanın yanlış olduğunu kaydetti. Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birlik Başkanı Selahattin Çetindoğan’da Genç’e, cevap vererek "Bu işler masa başından uyarı vermekle olmuyor" dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

“ESNAF VE TİCARET ESNAFA EĞİTİM VERİP UYARIYOR MU ?”

Hakan Genç, sosyal medya üzerinde paylaştığı yazıda şu ifadelere yer verdi: “Biz esnafımızın ticaretine, emeğine saygılıyız. Esnaf bir şehrin kültürü zenginliğidir. Esnafımız da biraz çevresine saygı duymalı velinimetlerinin haklarına, alanına saygı duymalı tecavüz etmemelidir. Biz işlem yapmaktan aciz değiliz. Yapıyoruz da. Esnaf ve ticaret odalarımız bu konuda neler yapıyor, esnafa eğitim verip uyarıyor mu acaba? Ama çok güzel yurtdışı eğitim programları yaptıklarını biliyorum.

 

“ODALAR ŞEKLİNDE GENELLEME YAPMAK YANLIŞ ALGILARA SEBEP OLUR”

Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken’de Hakan Genç’in paylaşımına cevap verdi. Genç’e iyi bayramlar dileyerek cevap veren Ülken, “Yorum yaparken genelleme yapmamanızı rica ederim. 1) Bu fotoğraf merkez değil Kuşadası’ndan. 2) AYTO olarak eğitim konularında ülke olarak birinci sıradayız. 3) AYTO olarak hiç ama hiç yurtdışı eğitim yapmadık. 4) Sadece kendi kurumum adına söz söylemeyi etik bulduğum için ‘Odalar’ şeklinde yapılan genellemeler yanlış algılara sebebiyet vermesin diye yazma ihtiyacı hissettim. İyi çalışmalar” dedi.

 

“BİR ESNAFIN YAPTIĞI YANLIŞI TÜM BİRLİĞE MAL ETMEK ÇOK YANLIŞ”

Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birlik Başkanı Selahattin Çetindoğan’da Genç’e şu ifadelerle cevap verdi; “Yurtdışı eğitim programlarını esnaflara değil oda başkanlarına yapıyoruz. Başkanlar da esnaflara bu eğitimi aktarsın diye. Yaptığımız seminerler de yasaların dahilinde gerçekleşiyor. Yılda bir kez başkanlar 2 kez de genel sekreterler adı altında bu seminerler gerçekleşiyor. Bunları yasa olarak yapmak da zorundayız. Başkanlarımıza bu günün koşullarında esnaflarımıza nelerin verilmesi gerekiyor, esnaf ve müşteri arasındaki ilişkiler nasıl olmalı gibi konularda seminerler veriliyor. Biz bu güne kadar olduğu gibi bugün de esnaflarımızı yasalara uymaları konusunda uyaracağız. Esnafın işi gerçekten çok zor. Bu işler öyle masa başından uyarı vermekle olmuyor. Her gün yüzlerce esnafımız bizi arayarak işin içinden çıkmadıklarını ve yol göstermemizi istiyor. Kuşadası esnafı kan ağlıyor. Kurumlar bize biz kurumlara saygılı olacağız. Kavgayla, birbirimize laf söyleyerek bir yere varamayız. Aksine ortak akılla hareket etmemiz gerekiyor. Sadece bir esnafımızın yaptığı yanlışı tüm oda üyelerine mal etmek çok yanlış. Tüm kurum amirlerinin başımın üstünde yeri var. Belediye, valilik, SGK hepsi bizim, hepsiyle beraber çalışıyoruz. Kasa içinde çürük elma varsa beraber temizleyelim; ama sosyal medya üzerinden onu bunu söylemekle olmuyor bu işler.”

 

Aydın Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Hakan Genç'in sosyal medya üzerinden gelen tepkiler üzerine, paylaştığı yazıyı kaldırdığı gözlendi. (HAKAN AKIN)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler