Takip Et

SON DAKİKA

“İnsan odaklı çalıştık”

29 Haziran 2017, Perşembe 11:35

     


Resmî Gazete’de yayımlanan Valiler Kararnamesi’yle merkeze çekilen Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak, "İnsan odaklı hizmet etmeye gayret ettik. Hem profesyonel standartları yüksek, hem de amatör ruhla çalışmaya gayret ettik” dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Vali Ömer Faruk Koçak, Aydın'da görev yapan basın mensuplarıyla veda toplantısında bir araya geldi. Devlet Su İşleri Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen toplantıda konuşan Koçak, bir yıl önce Mardin Valiliği’nden Aydın Valiliği’ne atandığını anımsattı. Bir yıl sonra da Bakanlar Kurulu kararı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayıyla merkeze çekildiğini dile getiren Koçak, “Yaklaşık 4 yıl önce, 22 Ağustos 2013 tarihinde Elazığ Valiliği görevine başladığımda bir basın açıklaması yaparak, şunları söylemiştim: Bu tür görevler istisnai görevlerdir. Siyasi iradenin takdiriyle gerçekleşen görevlerdir. Bu görevlerde gelişle gidiş arasında hiçbir fark yoktur. Benim açımdan bugün, ne kadar sevinç veya gurur vesilesi varsa, gün gelir görevden alınırsam o gün de aynısı olacaktır diye söylemiştim” dedi.

Dört yıl boyunca çeşitli illerde vali olarak görev yapmasına imkan tanıyan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, Başbakan Binali Yıldırım’a ve Bakanlar Kurulu üyelerine teşekkür eden Koçak, “Bugün merkez valiliğine gitmiş olmakla, valiliğe atanmış olmak arasında şüphesiz birtakım farklılıklar var ama ikisini koyduğumuzda ikisi de benim için aynı değerdedir, kıymetlidir, saygıdeğerdir” diye konuştu.

 

“NE ELDE ETTİYSEK MİLLETİMİZ SAYESİNDE”

Tarihin en zor dönemlerinde görev yaptıklarını, millete hizmet etme niyetinde olanlara Allah’ın yardım ettiğini belirten Koçak, “Bizim buralara gelmemize sebep olan, bu millettir. Bu milletin imkanlarıdır. Ne elde ettiysek milletimizin imkanlarıyla elde etmişizdir. Milletimiz için sarf ettiğimiz her şey, sonuna kadar helali hoş olsun. Bundan dolayı en ufak bir üzüntümüz olmaz. Yapamadıklarımızdan dolayı üzüntümüz vardır” ifadelerini kullandı.

Valilik görevinde bulunduğu dönemde bazı prensipler ışığında çalıştıklarını anlatan Koçak, “Bir defa insan odaklı hizmet etmeye gayret ettik. Hizmet ettiğimiz kişilerle empati kurmaya, bizimle beraber hizmet eden arkadaşlarımızın empati kurmasını sağlamaya çalıştık. Bize bir meselesinden dolayı gelen vatandaşımızın yerine kendimizi koyduk. Hem profesyonel standartları yüksek, hem de amatör ruhla çalışmaya gayret ettik” değerlendirmesinde bulundu.

 

“İNSANLAR KENDİNİ EMİN HİSSETMELİ”

Vali Koçak, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bir mülki idare amiri, bir yerde hizmet ediyorsa, orada yaşayan insanların sizden emin olması lazım. Hizmet adaletinden emin olması lazım. Eğer bunu sağlayabiliyorsanız en önemli hizmeti vermiş olacaksınız. İnsanlar kendini emin hissetmezse çok zengin olmalarının bir anlamı yok. Bunu birçok ülkede görüyoruz.”

Şeffaf bir yönetim anlayışı sergilemeye gayret ettiklerini aktaran Koçak, sık sık kamuoyunu bilgilendirme toplantıları düzenlediklerini hatırtlattı.

Dezavantajlı toplum kesimlerini önemsediklerini bildiren Koçak, ‘kimsesizlerin kimsesi’ olmaya gayret ettiklerini ifade etti.

 

HELALLİK İSTEDİ

Muhtarlarla, sivil toplum kuruluşlarıyla, siyasi partilerle de yakın ilişkiler içinde olduklarını vurgulayan Koçak, görüş alışverişine önem verdiklerinin altını çizdi.

Aydın Valiliği görevine başladıktan bir buçuk ay sonra 15 Temmuz darbe girişiminin yaşandığını söyleyen Koçak, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Aydın’da da zor bir dönemde görev yaptığımı birçok vatandaşımız söyledi. 15 Temmuz dönemini yaşadık. 15 Temmuz, aslında bir sonuçtur. Bir ara sonuçtur diyebiliriz. Bunun öncesi var. 17-25 Aralık ihaneti, bunun öncesindeki birçok faaliyet var. Ben bu yapıyı uzun süredir çeşitli seviyelerde mücadele ederek tanımış bir kardeşiniz olarak söylüyorum. Onun öncesinde de mücadelemiz oldu. Sonrasında daha da güçlenerek devam etti.”

Vali Koçak, FETÖ ile mücadelenin kararlı bir şekilde devam etmesi gerektiğini kaydetti.

Konuşmasının bitiminde basın mensuplarından ve vatandaşlardan helallik isteyen Koçak, “. Benim bir hakkım yoktur, olmadığını düşünüyorum. Varsa herkese helal olsun” dedi.

Toplantıya Aydın Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Aydın, Aydın Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Semra Şener, medya yöneticileri ve basın mensupları katıldı. Koçak, basın mensuplarıyla hatıra fotoğrafı da çektirdi. (KIVANÇ UĞUR)

HABER VİDEOSU

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler