Takip Et

SON DAKİKA

Aydın'da camiler kurban kesilerek ibadete açıldı

29 Mayıs 2020, Cuma 11:59

     


Koronavirüs salgını nedeniyle 16 Mart’tan buyana kapalı olan camiler, bugün Cuma namazı ile birlikte tekrar cemaat ile buluşacak. Aydın İl Müftülüğü ile 17 ilçe müftülüğü, 2 aydan fazla kapalı kalan camilerin tekrar açılması nedeniyle şükür amaçlı kurban kesimi gerçekleştirdi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Aydın İl Müftülüğü tarafından Efeler Külliye Camisi bahçesinde şükür amaçlı kurban kesimi gerçekleştirildi. Tekbirlerle kurban kesilirken, İl Müftüsü Ercan Aksu virüsten ülke olarak biran önce kurtulma temennisinde bulundu.

Malum olduğu üzere 16 Mart tarihinden buyana bütün camilerimiz toplu ibadete kapatılmıştı. Cuma ve vakit namazları toplu olarak kılınmıyordu. İnşallah bugün itibariyle Cuma namazımızı camilerin dışında, sosyal mesafeyi uyarak ifa edeceğiz. Bu vesileyle tüm Türkiye’de olduğu gibi biz de Aydın’da 17 ilçemizde şükür amacıyla kurban kesiyoruz” dedi.

“YAĞMURUN YAĞDIĞI YERLERDE CEMAATİ CAMİ İÇERİSİNE ALACAĞIZ

İl Müftüsü Aksu, 75 gün sonra tekrar ibadete açılan camilerde aldıkları önlemlerden de söz ederek, “Tüm camilerimizin içinde ve dışında tüm hazırlıklarımızı yaptık. Vakit namazı olarak öğle ve ikindiler camilerin içinde, Cuma namazları ise camilerin bahçesinde sosyal mesafeyi uyarak kılınacak. Cuma namazlarının kılındığı saatlerde yağmurun yağdığı yerlerde, cemaatimizi cami içerisine alacağız. Ancak sosyal mesafe kuralına uygun olarak ve biz bu yönde tüm hazırlıklarımızı yaptık" diye konuştu. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler