Takip Et

SON DAKİKA

"Tekel ruhsat harçları adeta haraca dönüştü"

29 Ocak 2015, Perşembe 10:31

     


Söke Bakkallar ve Bayiler Odası eski Başkan Yardımcısı ve bakkaliye işletmecisi Hasan Tezcan, AK Parti Hükümeti’nin yaptığı artışların, tekel ruhsatı harçlarını adeta haraca çevirdiğini savundu.

Yapılan uygulamanın esnafı zora soktuğu belirten Hasan Tezcan ,şunları söyledi:

“Alkol ve tütün ürünleri satan bakkal ve bayilerin her yıl yenilemek zorunda oldukları TEKEL ruhsatı harçları 2014'te 120 lira iken 2015 yılında alkol ruhsatı 240 lira, tütün ruhsatı ise 240 lira olarak yüzde dörtyüz zamlı toplamda 480 lira istenmektedir. Bu ruhsat harcı Beşparmak Dağı tepesinde Çavdar'daki bakkaldan da Söke'nin en işlek caddesindeki marketten de aynı miktarda alınmaktadır. Tütün ve alkol ürünlerinin zaten aşırı pahalı durumda olması nedeniyle bakkalımız bu ürünleri zaten peşin almakta bile zorluk yaşarken, bu yıl karşısına bir de harç mı haraç mı olduğu belli olmayan bir ödeme daha çıkmıştır.”

“Esnafa her yıl yeni yükler yıkılmamalıdır”

Bakkal ve bayilerin bazı ürünlerde kar oranı yüzde 8'den yüzde 4.5'e çekilirken devletin bu ruhsatlara yaptığı zammı küçük esnaf için yıkım olarak niteleyen Tezcan, “Vergisini ödemekte, bakkalına mal getirmekte büyük zorluklar yaşayan küçük esnaflarımızın sesine Aydın Esnaf Odaları Birliği ve Türkiye Bakkallar ve Bayiler Odaları Federasyonu Başkanı Bendevi Palandöken kulak vermeli, hükümetin bu harçları kaldırması için girişimlerde bulunmalıdır. Her yıl yenilenme mecburiyeti bulunan bu ruhsatlar, Belediyelerden aldığımız işyeri açılış ruhsatı gibi bir kere alınmalı, her yıl yeni yükler esnafımızın sırtına yıkılmamalıdır" dedi. (MURAT TAN)







 
Son Eklenen Haberler