Takip Et

SON DAKİKA

Şehit eşinin feryadı yürekleri dağladı...

29 Ocak 2015, Perşembe 13:04

     


Aydın'da katil zanlısını yakalamak isterken av tüfeğiyle açılan ateş sonucu göğsünden vurularak şehit düşen Astsubay Üstçavuş 35 yaşındaki Emrah Ünalan için tören düzenlendi. Şehidin eşi ve annesi gözyaşlarına boğuldu. Tören sonrası şehidin cenazesi araca konulmak üzereyken, eşi Gül Ünalan'ın "Beni bırakamazsın, ne olur gitme!" feryadı yürekleri dağladı.

2013 yılının Eylül ayında meydana gelen olayda Hüseyin Türkmen (39), kendisinden boşanmak isteyen eşi Ümmühan Türkmen ile uzaktan akrabası da olan kayınbiraderi Durmuş Türkmen'i (49) yaraladı. Kayınpederi İbrahim Türkmen'i (72) ise öldüren Hüseyin Türkmen'in yakalanması için çalışma başlatıldı. İki yıldır aranan Hüseyin Türkmen'in daha önce köy olan merkeze bağlı Eğrikavak Mahallesi kırsalında olduğu bilgisine ulaşan jandarma harekete geçti. Sisli, karlı ve ormanlık bölgede pusu kurduğu belirtilen Hüseyin Türkmen, dün saat 17.00 sıralarında, av tüfeğiyle ateş açarak Astsubay Üstçavuş Emrah Ünalan ile Uzman Çavuş İrfan Yüksel'i yaraladı. Kolundan yaralanan Uzman Çavuş İrfan Yüksel hastaneye kaldırılırken, Astsubay Üstçavuş Emrah Ünalan şehit düştü.

JANDARMA KOMUTANLIĞI BAHÇESİNDE TÖREN DÜZENLENDİ

Aydın İl Jandarma Komutanlığı bahçesinde Şehit Emrah Ünalan için bugün saat 10.00'da askeri tören düzenlendi. Törene; şehidin eşi Gül Ünalan, kızı 10 yaşındaki Eda Ünalan, tek çocuğunu görmek için bir hafta önce Çorum'dan Aydın'a gelen anne Safiye Ünalan ile Aydın Valisi Erol Ayyıldız, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Galip Mendi, Aydın Jandarma Bölge ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Murat Kırkaya, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Albay Emre Furat, İl Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, CHP'li Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, askeri yetkililer, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı. Törenin başlamasına kısa bir süre kala şehidin kızı minik Eda, olumsuz etkilenmesin diye bahçenin ön kısımdan uzaklaştırıldı.

Ege Ordu Komutanı Orgeneral Galip Mendi ve Vali Erol Ayyıldız, tören öncesi şehidin annesi ve eşine taziyelerini sundu. İl Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Albay Emre Furat törende yaptığı konuşmada, "Vatanımızın ve milletimizin bölünmez bütünlüğü uğruna verdiği binlerce şehitten biri olarak bugün aramızdan ayrılıyor. Aziz şehidimizi kaybetmiş olmanın verdiği acı, sonsuzdur. Önceki şehitler gibi bu vatanı yıkılmaz temelinin harcı olmuştur" dedi. Ardından şehit için dua edildi.

ŞEHİDİN ANNESİ VE EŞİ YÜREKLERİ DAĞLADI

Tören alanından şehidin eşi Gül Ünalan'ın "Allah belasını versin. Beni de öldürdü. Artık iki şehidiniz var. Öldüm ben artık. Mutlu musunuz?" feryatları yükseldi.

Naaş omuzlara alınıp cenaze aracına götürüldüğü sırada şehidin annesi Safiye Ünalan ile eşi Gül Ünalan, tabutun önüne geçti. Gül Ünalan'ın "Beni bırakamazsın, ne olur gitme!" feryadı yürek burktu. "Gül ve Eda'yı bırakıyorsun. Eda daha çok küçük" diye bağıran anne Safiye Ünalan ise baygınlık geçirdi. Sağlık ekipleri şehidin annesine müdahale edip sağlık durumunu durumu kontrol etti. Naaş cenaze aracına konduğunda şehidin eşi Gül Ünalan, anne Safiye Ünalan ve cenaze aracının yanına getirilen kızı Eda Ünalan da gözyaşları içinde tabuta dokundu. Şehidin babasının Çorum'da olduğu ve cenazeyi beklediği öğrenildi. Şehit Astsubay Üstçavuş Emrah Ünalan'ın cenazesinin Çorum’un Osmancık İlçesi'ne bağlı Kargı Köyü'nde toprağa verileceği belirtildi.

YAYLA EVİNDE PUSU KURDU

Aydın’da şehit olan Jandarma Astsubay Üstçavuş Emrah Ünalan’ın şehit olduğu operasyonun da detayları ortaya çıktı. Cinayet zanlısı Hüseyin Tükmen’i yakalamak için çalışma yapan jandarma komutanlığı, bir astsubay ve iki uzman çavuştan oluşan ‘SUAT’ adı verilen özel bir ekip kuruldu. Hüseyin Türkmen’in, Eğrikavak Mahallesi Çakmakaltı Mevkii’nde bir yayla evinde saklandığı bilgisine ulaşan üç kişilik özel ekip, sivil olarak bölgeye ulaştı. Arabaların çıkmadığı bölgede bir süre yaya olarak yürüyen ekip, Hüseyin Türkmen’in saklandığı eve ulaştı. Kapıyı çalan ekibe, Türkmen av tüfeği ile ateş etti. Türkmen’in silahından çıkan saçmalar Emrah Ünalan, göğsünden vuruldu. Saçmalar Uzman Çavuşlardan İrfan Yüksel’in sağ omzuna da isabet etti. Hüseyin Türkmen, kaçmaya çalışırken, hafif yaralanan Uzman Çavuş İrfan Yüksel ve soyadı öğrenilemeyen Erkan adlı uzman çavuş, Türkmen’i yakalamak için karlı ve ormanlık arazide peşinden gitti. Telsizle durumu merkeze de bildiren uzman çavuşlar, bölgeye gönderilen askeri helikopterle Adnan Menderes Üniversite Hastanesi’ne getirildi.

YOĞUN SİS ÇALIŞMALARI ENGELLEDİ

Yaralı olan ve hastanede tedavi altına alınan Uzman Çavuş İrfan Yüksel’in “Emrah astsubay şehit oldu” dediği öğrenildi. Bölgede havadan ve karadan arama çalışması başlatan ekipler, karlı ve yoğun sis olan arazide yaklaşık 2 saat boyunca bölgeye ulaşmaya çalıştı. Köylü vatandaşların da katıldığı arama çalışmaları sonunda Emrah Ünalan’ın cansız bedenine Çakmakaltı mevkii’ndeki dağlık arazide ulaşıldı. Araçların ulaşmadığı bölgede bulunan şehidin cenazesi bir süre yaya olarak taşındıktan sonra ambulansa alınarak İzmir’in Ödemiş İlçesi’ne bağlı Hamamköy Mahallesi’ne, oradan da otopsi için Aydın Atatürk Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Öte yandan olayın ardından kaçan cinayet zanlısı Hüseyin Türkmen’in yakalanması için çalışmaların İzmir ve Aydın ili sınırlarındaki bölgede devam ettiği öğrenildi. (CEM ULUCAN)







 
Son Eklenen Haberler