Takip Et

SON DAKİKA

Şehit Astsubay memleketinde toprağa verildi

29 Ocak 2015, Perşembe 18:51

     


Aydın'da aranan cinayet sanığının ateş açması sonucu şehit olan 35 yaşındaki Jandarma Astsubay Üstçavuş Emrah Ünalan için memleketi Çorum'un Osmancık İlçesi Kargı Köyü'nde tören düzenlendi. Köy camisinde düzenlenen törene Çorum Valisi Ahmet Kara, Kastamonu Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Faruk Bal, Çorum İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ahmet Çelik, Sivas İl Jandarma Komutanı Albay Okçin Akşit, protokol üyeleri, askeri yetkililer ve emniyet görevlileri ile vatandaşlar katıldı.

Törende şehidin annesi 54 yaşındaki Safiye Ünalan, eşi hemşire 33 yaşındaki Gül ve kızı 10 yaşındaki Eda, ayakta durmakta güçlük çekti. Sağlık görevlileri ve askerlerin yardımıyla ayakta durabilen ailenin gözyaşları yürekleri dağladı. Acılı aileyi askerler ve sağlık görevlileri teselli etmeye çalıştı.

Bir evin tek çocuğu olan şehidin babası 54 yaşındaki Naci Ünalan, oğlunun ardından gözyaşı döktü. Çifçilik yaparak geçimini sağlayan Naci Ünalan, "Bin kere hakkım helal olsun. Oğlum, kolumu kanadımı kırdın oğlum. Sana dayanamıyorum yavrum. Böyle acı görmedim oğlum. Oğlum beni mahvettin. Benim dünyam karardı" diye ağıt yaktı.

Oğlunun tabutu başındaki fotoğrafını bağrına basan anne Safiye Ünalan ise, "Yavrum ceylan gözlüm" diye gözyaşı döktü. Fenalaşan anneyi kadın askerler ve sağlık görevlileri omuzlarına alarak alandan uzaklaştırdı.

Eşi Gül ise, "Buralara böyle mi gelecektik? Ben seni yaradana kurban olurum. Buraya yerleşecektik, hani her şeyi bırakıp buraya yerleşecektik? Dayanamıyorum!" diye ağladı.

Şehit Jandarma Astsubay Üstçavuş Emrah Ünalan, törenin ardından ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazından sonra aile kabristanlığında toprağa verildi. (CEM ULUCAN)







 
Son Eklenen Haberler