Takip Et

SON DAKİKA

Her sabah sokaklardaki kedileri besliyor

28 Kasım 2016, Pazartesi 08:15

     


Efeler’de yaşayan 53 yaşındaki Mehmet Sular, sokak sokak gezerek olumsuz hava koşullarında yiyecek bulmakta zorlanan kedileri besliyor. Emekli olduktan sonra kendini sokak hayvanlarına adayan Sular’ın bu davranışı büyük takdir topluyor.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Her gün saat 06.00'da sokak kedilerini beslemek için evden çıktığını belirten hayvansever Mehmet Sular, "Üç saat içinde tüm mahalleyi geziyorum. Sokakta belirlediğim yerlere kedilerin yiyeceklerini bırakıyorum. Zaten kediler benim yolumu gözlüyor. Hemen etrafıma doluyorlar. Tek tek onları besledikten sonra diğer sokaklara geçiyorum" dedi.

HASTA KEDİLERİN MAMASINA İLAÇ KOYUYOR

Hayvansever olarak tanınan emekli Mehmet Sular, maaşının yetmemesi ve imkansızlıklarına rağmen kedileri beslemekten vazgeçmiyor. Kendini sokak hayvanlarını adadığını ifade eden Sular, “Onlara mama, tavuk, ciğer gibi sevdikleri yiyecekleri alıyorum. Kesinlikle yiyecekleri yere bırakmıyorum. Bir kağıdın üzerinde kedilere sunuyorum çünkü onlar da insanlar gibi hasta oluyor. Hasta olan kedilerin maması ve suyuna da ilaç koyuyorum” diye konuştu.

Herkesi sokak hayvanlarına karşı duyarlı olmaya davet eden Sular, “Sokak hayvanlarının da doğada yaşamaya hakkı var. Herkes elinden geldiği kadar bu canlılara yardım etse, dünya daha güzel olur. Aç bir sokak hayvanını doyurmanın verdiği hazzı başka bir şeyde bulamıyorum. Sağlığım el verdiğince sokaktaki canları beslemeye devam edeceğim” dedi. (HAKAN AKIN)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler