Takip Et

SON DAKİKA

''Anamı tedaviye alın, yoksa elimden kaza çıkacak''

28 Kasım 2016, Pazartesi 08:00

     


İncirliova’da kendini öldürmek amacıyla geçen hafta üst geçide çıkan iki çocuk babası Birtan Yılmaz, annesiyle yaşadığı sorunlara çözüm bulunamadığı için bunalıma girdiğini ve canına kast etmek istediğini söyledi. Yılmaz, kadın cinayeti işlememek için yetkililerden yardım istedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Geçtiğimiz perşembe günü, İncirliova Şehit Asteğmen Süleyman Çamlıca Bulvarı’ndaki üst geçide çıkarak kendisini öldürmek isteyen Birtan Yılmaz (34), intihar düşüncesine sürüklenmesine yol açan olayın perde arkasını anlattı. İşlediği bir suçtan dolayı 5 yıl cezaevinde kaldıktan sonra, denetimli serbestlik yasasından faydalanarak çıktığını ve 4 aydır ilçedeki bir kurumda çalıştığını belirten Birtan Yılmaz, ''Hürriyet Mahallesi Şehit Er Neşet Sarıkaya Caddesi’nde müstakil bir evde, annem ve iki çocuğumla kalıyoruz. Annem, psikolojik sorunları nedeniyle sürekli huzursuzluk çıkarıyor'' dedi.

“İŞ, KADIN CİNAYETİNE DÖNMEDEN, ÇÖZÜM BULUNSUN”

12 yaşında B. ve 9 yaşında H. isminde iki kızı olan Birtan Yılmaz, yaşadıklarını şöyle anlattı: “Annemin akli dengesinin yerinde olmadığını düşünüyorum. Evin içinde bize sürekli huzursuzluk veriyor. Çocuklarımı her zaman hırsızlıkla suçluyor. Bu sorunun kökten çözülmesi için annemin bir devlet kurumunda tedavi görmesini istiyorum. Aydın Valisi’nden, Aydın Cumhuriyet Başsavcısı'ndan, İncirliova Kaymakamı’ndan bize yardımcı olmalarını istiyorum. Annem bir sağlık kurumunda bir hafta gözetim altında tutulsun. Sağlam raporu verirlerse, bu memleketi terk edeceğim. Derdimi bir türlü kimseye anlatamadım. Bu iş, ana ve kadın cinayetine dönüşmeden çözülmeli. Ben ne malını ne de parasını istiyorum. Sadece tedavi görmesini istiyorum. 5 yıl cezaevinde yattım. Cezaevinde bir kişiyle bile kavgam olmamıştır. İkide bir annemle karakolluk oluyoruz. Ben cezaevine girince çocuklarım annemde kalıyor, onların da psikolojisi bozuluyor. Zaman zaman Türkiye’de kadın cinayeti yaşanıyor. Annem gibi biri çıkıp kişinin damarına basınca sabır kalmıyor. Peygamber Efendimiz gibi sabırlı birisi olsaydık, dünya hoşgörü dünyası olurdu. İnsanlar da bir an delirince, kadın cinayetleri böyle çıkıyor. İş bu boyuta gelmeden bu kadını alsınlar, beni de yakmasınlar. Çocuklarımın da geleceğini düşünmek zorundayım." (GÖKHAN DÜZYOL)

Kahraman öğretmen

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler