Takip Et

SON DAKİKA

Afra için umut oldular

28 Kasım 2016, Pazartesi 17:44

     


Aydın Adliyesi çalışanları, kanser hastası annesinin taburcu olduğu gün kendisinin kan kanseri (lösemi) olduğunu öğrenen üniversite öğrencisi Afra Rabia Demirel’in (22) çağrısına ses verip kan ve kök hücre bağışında bulundu.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Aydın Adliyesi çalışanları, kanser hastalığına yakalanan Aydınlı üniversite öğrencisi Afra Rabia Demirel ve adliye çalışanı olan annesi Beylühan Demirel'in tedavisine yardımcı olmak için, kan ve kök hücre bağışı kampanyasına katıldı.

Kızılay yetkilileri, Aydın Adliyesi yemekhanesinde, saat 14.00’te bağış için masa ve sedye kurdu. Donör olmak isteyen çalışanlar, gerekli formaları doldurduktan sonra kan ve kök hücre bağışı yaptı. Bağışa, çok sayıda adliye çalışanı katıldı.

Bağışta bulunanlar arasında, Aydın Cumhuriyet Savcısı Hakan Tural da yer aldı. Tural, “Lösemi hastalarının kan ihtiyaçlarının karşılanması anlamında, bağışta bulunulması önem arz ediyor. Adliye çalışanları olarak bugün kan ve kök hücre bağışında bulunacağız. İnşallah faydası olur. Tüm Aydınlıları da bu konuda bilinçli olmaya davet ediyorum. Kısa süren bir işlem sonucunda belki de bir hayat kurtaracaklar. Bu onlar için çok büyük bir mutluluk olacaktır” dedi.

Aydın Adliyesi İdari İşler Müdürü Pervin Zekiye Can da, “Adliye çalışanı arkadaşımız Beylühan’ın kızı Afra Demirel’in lösemi hastalığına yakalandığını öğrendik. 2-3 aydan beri tedavi görüyor. Aile Kızılay’a, kan vermek ve donör olmak isteyenleri çoğaltmak amacıyla başvurmuş. Bizler de arkadaşımıza destek vermek amacıyla buna katıldık. İnşallah gerekli kan bulunur. Kısa zamanda sağlığına kavuşur. Herkesin Kızılay’a gidip kan vermesini isteriz. Çünkü ne kadar çok kan, o kadar çok şans demek” ifadelerini kullandı.

Efeler’de yaşayan Afra Rabia Demirel, 2015 yılında kanser hastalığına yakalanan annesinin taburcu olduğu gün, kendisinin kan kanseri (lösemi) olduğunu öğrenmişti. İlik nakli bekleyen genç kız, lösemili hastalar için ‘Her şey güzel olacak’ sloganıyla, ‘Umut ol, kan ver’ kampanyası başlatmıştı. (NACİ ERİŞ)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler