Takip Et

SON DAKİKA

Söke Belediyesine kalite ödülü

28 Kasım 2015, Cumartesi 09:00

     


Söke Belediyesi, 7. Uluslararası İnşaatta Kalite Zirvesinde Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD) tarafından düzenlenen Tasarımda Kalite ödülüne layık görüldü.

Zirve, 26 Kasım'da İstanbul The Grand Tarabya Hotel’de gerçekleştirildi. Zirve ve ödül törenine Söke Belediyesi adına Fen İşleri Müdürü ve Belediye Başkan Yardımcısı Mine Aşçı katıldı. Kentsel Tasarımda Kalite Jüri Özel Ödülü Söke Belediyesi'nin oldu.

Kentsel Tasarım Projesi için büyük adımlar atan ve bu anlamda gerçekleştirdiği Türkiye çapındaki proje yarışması ile mimarlık camiasında büyük ses getiren Söke Belediyesi, bu yükselişinin karşılığını görmeye başladı. Türkiye İMSAD Kentsel Tasarımda Kalite Ödülleri, 7. Uluslararası İnşaatta Kalite Zirvesi kapsamında sahiplerini buldu. Seçici kurul tarafından yapılan değerlendirmede sonucunda, kentin önemli bir bölümünde mevcut olan imar planının yürürlüğünü durdurarak, yarışma yöntemi ile kentsel tasarımla yeni bir planlamanın oluşmasına fırsat tanıyan ve kısıtlı olanaklarla bu süreci gerçekleştirerek, "Söke Belediyesi İmar Planlamasına Esas Kentsel Yenileme Eksenli Fikir Projesi Yarışması"nı düzenleyen Söke Belediyesi’ne, Jüri Özel Ödülü verildi.

“PROJEYİ ÖNEMSİYORUZ”

Söke Belediye Başkanı Süleyman Toran; şunları söyledi:

“Kentsel Tasarım Projesini çok önemsiyoruz. Söke'nin kentsel dokusunun planlı bir şekilde yenileneceği Kentsel Tasarım Projesi; ilçemizin geleceği için çok önemli. Bu önemli proje için düzenlediğimiz yarışmaya Türkiye'nin önemli isimleri ve mimarlık şirketleri katıldı. Türkiye genelinde mimarlık literatürüne geçtiği belirtilen Söke Belediyesi İmar Planlamasına Esas Kentsel Yenileme Eksenli Fikir Projesi Yarışması ve kentsel tasarımda attığımız adımların ödül ile taçlandırılması da bizleri memnun etmiştir. Şehrimizin büyük bölümü için planlanan Kentsel Tasarım Projesi'ne onay veren tüm meclis üyelerimize, kentsel tasarım projesi için emek harcayan danışman hocamız Levent Ünverdi ve çalışma arkadaşlarına çok teşekkür ediyorum. Bu projenin uygulanmasında da halkımız, Belediye Meclis Üyelerimiz ve çalışma arkadaşlarımın aynı desteği vereceklerine inanıyorum.” (BURHAN CEYHAN)







 
Son Eklenen Haberler