Takip Et

SON DAKİKA

Şarap gibi otomobil!

28 Kasım 2015, Cumartesi 12:30

     


İngiltere’nin Liverpool şehrinde yaşayan Çineli Mehmet Yüce’ye (38) ait Austin Mini Cooper S marka otomobil, Çinelilerden büyük ilgi gördü. Minik otomobilin sahibi Mehmet Yüce, Austin Mini Cooper S'den iki bin adet üretildiğini ve şuan dünya üzerinde bin tanesinin trafikte olduğunu söyledi ve otomobili hakkında "Şarap misali zaman geçtikçe daha çok değer kazanıyorlar" dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Yaşamını ailesiyle birlikte İngiltere’nin Liverpool şehrinde sürdüren Çineli Mehmet Yüce, bir süreliğine memleketi Çine’yi ziyaret etti. Yüce, Austin Mini Cooper S marka otomobilini bir diğer otomobili ile çekerek Çine'ye getirdi. Dünyanın en küçük otomobillerinden biri olan Austin Mini Cooper S, Çinelilerin yoğun ilgisine maruz kaldı. Otomobilin sahibi Mehmet Yüce, Austin Mini Cooper S markalı otomobilin 1971 model olduğunu, bu otomobilden sadece 2 bin adet üretildiğini ve dünyada hala bin adedinin trafikte olduğunu söyledi.

Nostaljik otomobilleri çok sevdiğini belirten Yüce, hobi olarak Austin Mini Cooper S marka otomobili ile farklı şov ve yarışlarda yer aldığını, Çine’ye gelmeden önce İtalya’nın Floransa şehrinde tırmanma yarışına katıldığını bildirdi. Eskişehir Anadolu Üniversite mezunu ve Biyomedikal mühendisi olan Mehmet Yüce, yarış ve şovlardan elde ettiği kazancı camilere yardım amaçlı kullandığını, kendisinin bu işte tek çıkarının ise eğlence olduğunu ifade etti.

Sahibi olduğu Austin Mini Cooper S’i şimdilerde birçok markanın taklit ettiğini belirten Yüce, “Otomobilimin motor ve aksamlarının tümü orijinal. İngiltere’de bu arabalara çok değer veriyorlar. Hala parçalarını bulabilmek mümkün. Bu otomobiller zaman geçtikçe şarap misali değer kazanıyor. Alıcısı çok ama satıcısı yok. Şuan piyasa değeri 150 bin lira civarında görünüyor ama satılmak istense 250 bin liradan aşağıya kimse satmaz” diye konuştu. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler