Takip Et

SON DAKİKA

Lösemili çocuklar için İstanbul’a yürüyor

28 Kasım 2015, Cumartesi 11:00

     


Muğla’nın Fethiye İlçesi’nde yaşayan yamaç paraşütü pilotu Yavuz Aslan (29), lösemili çocuklara dikkati çekmek için Fethiye’den İstanbul’a bin kilometrelik mesafeyi yürümeye başladı. Yürüyerek 6 günde 200 kilometre yol kat edip Çine’ye ulaşan Aslan, lösemili çocuklara yardım çağrısında bulundu.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Uluslararası yamaç paraşütü eğitmeni Yavuz Aslan, lösemi konusunda farkındalık yaratmak amacıyla Fethiye’den İstanbul’a yürümek için çıktığı yolda, Çine’ye ulaştı. Fethiye’den 3 arkadaşının yolcu ettiği Yavuz Aslan, sadece bu etkinlik için açtığı Facebook sayfasını bin 500 kişinin takip ettiğini söyledi. 31 Aralık’ta İstanbul’a ulaşmayı hedeflediğini bildiren Yavuz Aslan, yolculuk esnasında yiyecek ve su ihtiyacını da kişisel olanakları ile karşıladığını belirtti. Bir kurumsal firmanın kendisine sponsor olmak istediğini ifade eden Aslan, firmanın sponsorluk teklifini kabul etmediğini, ancak yürüyüşün sonuna doğru firmadan LÖSEV’e maddi yardım sözü aldığını söyledi.

ÇEVRESİNDE BÖYLE BİR HASTALIĞI OLAN YOK

Çine’den tüm insanlığa seslenen Yavuz Aslan şöyle konuştu:

“Beni herhangi bir yakınım yada arkadaşım ve arkadaşımın yakınlarında böyle bir hastalığı olan yok. Böyle sosyal aktiviteler yapmak için bu tarz hastalıkları geçişmiş olmak gerekmiyor. Böyle şeylere dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak herkesin görevi ancak bazen bir şeyler yapamıyorsunuz, bu tarz organizasyonların içerisinde yer alamıyorsunuz ama yapacağınız 5, 10 liralık bağış varsa yakınınızda böyle çocuklar onlara gidip moral vermek bile çok büyük bir destek. Lösemili çocuklar, hem çocuklar hem de hastalar. Bizim her şeyimiz var ve sağlıklıyız. Ama düşünün hastasınız hiçbir şey yapamıyorsunuz, yaşadığınız sıkıntıları o zaman siz düşünün. Beni takip eden arkadaşlardan ricam ben elimi, ayağımı taşın altına koydum yavaş yavaş gidiyorum onlar da lösemili çocuklara destek olsunlar bağış yapsınlar, yardımcı olsunlar.”

“HASTANENİN RUHSAT İŞİ ACİLEN ÇÖZÜLMELİ”

Fethiye’den İstanbul’a bin kilometrelik mesafeyi yürüyerek tamamlamak isteyen ve bu sayede lösemili çocukların sesi olmaya çalışan Yavuz Aslan, devlet yetkililerinden de acilen Onkoloji Hastanesi’nin ruhsat işinin halledilmesini istedi.

Aslan, “LÖSEV Onkoloji Hastanesi Avrupa’nın en kapsamlı ve en büyük hastanesi. Bu hastane için ‘Bir tuğla da sen koy’ projesi başlatıldı. Hastanenin yapımı çok sancılı geçti. Uzun bir zamanda yapıldı. Bağışlar çok kısıtlıydı. Hastane bitti ancak şimdi de ruhsat sorunu çıktı. Ne yazık ki hastane açılamıyor. Eğer beni yetkililer duyacak ise hastane ruhsatının ivedilikli olarak halledilmesi ve hastanenin açılmasını istiyorum” dedi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler