Takip Et

SON DAKİKA

İncir Araştırma Enstitüsü “İncir lokumu” üretti

28 Kasım 2015, Cumartesi 11:15

     


İncirliova’da faaliyet gösteren ve her gün bir yeniliğe imza atan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına bağlı İncir Araştırma Enstitüsü incirden üretimi gerçekleştirdiği incir lokumunu kendi reyonunda satışa sunmaya başladı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

İncir Araştırma Enstitüsü kendi yetiştirdiği incirden fason olarak ürettiği incir lokumunun 2008 yılında deneme amaçlı üretildiğini, ancak bu yıl tam anlamıyla reyonda satışa sunulduğunu ifade eden İncir Araştırma Enstitüsü Gıda Teknolojileri Bölüm Başkanı Ramazan Konak, şunları söyledi:

“2006-2008 yılları arasında incir lokumu üretimi çalışmalarına başlandı. Burada kendi bahçemizdeki kaliteli incirlerden dışarıda üretimi gerçekleştirdiğimiz İncir Lokumu kendi reyonumuzda satışa sunuyoruz. İncir Lokumu incir, su, nişasta ve şekerden oluşmakta iyi saklandığı takdirde bir yıla kadar sağlıklı şekilde kullanılabilir özelliğe sahiptir. 45 kilo incirden 100 kilo İncir Lokumu elde edilebiliyor. İçerisinde yüzde 10 fındık bulunuyor. 500 gramlık paketler halinde 12 lira 50 kuruşa yani kilosu 25 TL’ye satışa sunuluyor. Sağlıklı ve kaliteli incir lokumunu bir kez alan tüketici yeniden mutlaka almak için bizim buraya geliyor. Çünkü tadı diğer lokumlara oranla daha faklı ve faydalıdır.”

“SEKTÖRE ÖNCÜLÜK EDİYORUZ”

Üretimini gerçekleştirdikleri incir lokumu ile sektöre öncülük ettiklerini ifade eden İncir Araştırma Enstitüsü Müdürü Selim Arpacı ise şunları söyledi:

“Bu sektöre öncülük amacıyla incir Lokumu üretimi yapıyoruz. Daha önceki yıllarda küçük çaplı yaptığımız İncir Lokumu işini bu yıl biraz daha geniş kapsamlı hale dönüştürdük. Amacımız burada incir lokumundan kazanç elde etmekten çok bu sektörde öncü olmaktır. Bu da bizim projelerimizden bir tanesiydi. Bu proje gibi incirle ilgili şuanda 23 tane daha çeşitli projelerimiz mevcuttur. Burada kaliteyi artırmaya yönelik çalışmalar, gıda değeri ve yeni ürün geliştirme, bitki sağlığı, tarım ekonomisi gibi konularda projeler yürütüyoruz. İncir lokumunun tüketici tarafından da büyük ilgi göreceği kanısındayız.’’ (BURHAN CEYHAN)







 
Son Eklenen Haberler