Takip Et

SON DAKİKA

Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyoruz

28 Ekim 2016, Cuma 11:26

     


Cumhuriyetimizin kuruluşunun 93. yılı Aydın'da coşkuyla kutlanmaya başlandı. Bazı siyasi partiler ve sivil toplum örgütleri bu anlamlı gün dolayısıyla mesaj yayımladı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

ÇİNE BELEDİYE BAŞKANI DİNÇER'İN MESAJI

Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, mesajında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ey yükselen yeni nesil istikbal sizsiniz.Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak olan sizsiniz” sözleriyle gelecek nesillere emanet ettiği Cumhuriyetimizin kuruluşunun 93. yılını yaşamanın gurur ve heyecanını bu yıl daha farklı duygularla kutlamaktayız dedi.

Her türlü terör olayları, antidemokratik uygulamalar ve darbe girişimlerine karşı Cumhuriyetimizin, 93 yıldır olduğu gibi bundan sonra da korunacağına ve ilelebet yaşayacağına vurgu yapan Dinçer, "Bize düşen görev Cumhuriyetimizin değerlerini gelecek kuşaklara taşımaktır. Cumhuriyetimizin geleceğine güvenle bakabilmek için geçmişimizi unutmamalı, unutturmamalı ve bağımsızlık ile hürriyet ruhunu hafızamızda her zaman canlı tutmalıyız. Cumhuriyet, milletimizin tarih sahnesinde yeniden dirilişinin adıdır. Bu sebeple bölünmez bütünlüğümüze, demokrasimize, Cumhuriyetimizin bizlere kazandırdığı değerlere sahip çıkalım. Bu anlamlı günde, hep beraber el ele kenetlenelim. Bu birlik ve beraberliğimiz, Türkiye Cumhuriyeti'nin ebediyete kadar varlığının en önemli güvencesi olacaktır. Bu büyük gün vesilesi ile başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi hürmet, minnet ve şükranla anıyor, tüm halkımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutluyorum.

CUMHURİYET KADINLARI AYDIN ŞUBESİ

Cumhuriyet Kadınları Aydın Şubesi'nden yapılan açıklamada, atalarımızın, işgalci emperyalist Ülkelere karşı olağanüstü bir mücadele vererek kurduğu bu Cumhuriyeti koruma ve kollamanın hepimizin birinci görevi olduğu vurgulandı.

Açıklamada şu hususlara yer verildi.;

"Bizler Cumhuriyeti, Çanakkale'de gözünü kırpmadan vatanı için toprağa düşen onbeşliklere, kurtuluş mücadelesinde 'Ben kadınım, görevim evimde oturmaktır' demeyip mücadeleye omuz veren Şerife Bacılara, Kara Fatmalara,Çete Ayşelere, adını sayamayacağımız tüm kahramanlarımıza borçluyuz. Onların bize emaneti olan bu Cumhuriyeti de en iyi şekilde koruyacağız. Cumhuriyet Kadınları Aydın Şubesi olarak 29 Ekim Cumartesi günü saat 17.00'de Sevgi Yolu'nda buluşup coşkuyla bayramımızı kutlayacağız. Tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz."

DİDİM ESNAF ODASI

Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yaşar Pektaşoğlu da mesajında, "Cumhuriyetimizin kuruluşunun 93. yıl dönümünü kutlar; 29 Ekim Cumhuriyet Bayramınızı en içten dileklerimle kutlarım" ifadelerine yer verdi.

ÇAĞDAŞ YAŞAMI DESTEKLEME DERNEĞİ

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) de kutlama mesajında 29 Ekim 1923 yılının yalnızca yeni Türkiye devletinin yönetim biçiminin ilan edildiği gün olmadığına dikkat çekti.

29 Ekim 1923'ün orta çağdan kalma, dağılmış bir imparatorluğun kalbinde yaşayan, yorgun ve yoksul bir avuç insanın uluslaşma ve çağdaşlaşma yoluna düştüğü gün olduğuna dikkat çekilen açıklamada, şu hususlara yer verildi:

"Cumhuriyet projesi 700 yıllık şeriata dayalı, fetihlerle güçlenen otoriter bir monarşiden sonra kurulan, çağımızın en başarılı özgürleşme, demokratikleşme projesidir. Cumhuriyeti kuranlar, okuma yazma oranı yüzde üç-dört olan, din merkezli bir kültürle yetişmiş hastalıklı bir toplum; sanayisi, ticareti, üretimi, yetişmiş insan gücü olmayan, yüzde sekseni köylerde yaşayan borç içinde bir ülke devraldı. Cumhuriyet’in amacı katılımcı bir demokrasiydi. Kadın-erkek, ülkenin her bireyinin özgür ve eşit haklara sahip birer yurttaş olarak sağlıklı bir çevrede, iyi bir yaşam düzeyine ulaşmasını sağlamaktı. “Yurtta ve dünyada barış”tı. Amaç, toplumda farklı inançlara sahip kesimlerin barış içinde yan yana yaşamasıydı, çağın değişen koşullarının getirdiği sorunlara aklın ve bilimin ışığında çözüm arama yolunu açmaktı. Amaç, devleti, yaşanabilir bir topluma ulaşmada bir araç kılmaktı. 13 yıldan beri Atatürk’e, devrimlere ve laikliğe, çağdaşlığa karşı din merkezli otoriter bir iktidarın yönetiminde yaşıyoruz. Bir yandan terör ve savaş yaşarken, öte yandan KHK ile insan haklarının askıya alındığı, yargının tarafsızlığını kaybettiği, özgürlüklerin, tarafsız medyanın yok edildiği, eğitimin dinselleştirildiği, muhaliflere baskı uygulandığı güzel ülkemizde yapacağımız çok şey var. Her birimizin yarının bu günden daha iyi olması için sorumluluğu var.

29 Ekim bu vatan için hayatlarını feda etmeyi göze alan Kurtuluş Savaşı kahramanlarını, Mustafa Kemal Atatürk’ü, İsmet İnönü’yü, Cumhuriyete emek veren seçkin kurucuları anma, onlara minnet duygularımızı iletme, Türkiye Cumhuriyeti’ni bütün devrimleriyle yaşatma günüdür. Bedeli ne olursa olsun, geri dönemeyiz, arkamıza bakamayız, Cumhuriyet nefesimizdir,

nefessiz kalamayız."

TÜMSİAD

Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Aydın Şube Başkanı Nusret Ünal, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısı ile bir kutlama mesajı yayınladı.

Başkan Nusret Ünal'ın mesajı şöyle:

“Bundan 100 yıl kadar önce ateş çemberine alınan milletimizin en karanlık günlerden çıkardığı Cumhuriyet, her atlattığı badirede gençleşen, yeniden doğan cumhuriyetimiz 93 yaşında. Milletimizin kendi kendini yönetmesi kavramı, Cumhuriyetimizin ilanı ile ebediyete kadar anıtlaşmıştır. İstişari bir yönetim şekli olması bakımından, bir milletin idaresi için en ideal sistem budur. Bizi 100 sene önce ablukaya almaya çalışanların halen aynı amaç üzerinde olduklarını her an görmekteyiz. Bizlere düşen tüm bu tehlikelere karşı tek yürek olup Cumhuriyetimizi yükseltmektir.

Bize Cumhuriyeti miras bırakan Atatürk ve silah arkadaşları nezninde tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, milletimizin bu müstesna gününü coşkuyla kutluyoruz." (SUAT DENİZ)

BİR RÜYAYI YAŞAMAK İÇİN İZLEYİN







 
Son Eklenen Haberler