Takip Et

SON DAKİKA

“Ya çeşmeleri ya da şişelemeyi kapatmak zorundaydık”

28 Temmuz 2021, Çarşamba 15:11

     


Çine Belediyesi tarafından mahallelerde yaptırılan memba suyu çeşmelerinin bir kısmı kapatıldı. Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, yaşanan kuraklık nedeniyle Madran Dağı’ndan gelen su kaynaklarının azaldığını belirtip, “Ya çeşmeleri ya da şişelemeyi kapatmak zorundaydık. Biz de bazı çeşmeleri kapatmak zorunda kaldık” dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Yaşanan kuraklık ve yeraltı sularındaki azalma nedeniyle membanın kaynağı Çine’de vatandaşlar ile ilçede bulunan birisi Çine Belediyesi’ne ait, diğeri de önceki dönem CHP Çine Belediye Başkanı Osman Aydın’ın hissedarı olduğu şişeleme tesisinde su sıkıntısı yaşamaya başladı.

“SEÇENEK YAPMAK ZORUNDA KALDIK”

Çine Belediyesi tarafından ilçenin belli noktalarına yaptırılan tatlı su çeşmelerinin sayısı, 2019 yerel seçimleri öncesi ve sonrasında artırıldı. Madran Dağı’ndan ilçeye ulaşan su kaynakları yetersi kalınca bazı çeşmelerin kapatıldığı belirtildi. Doğal kaynak sularının azalması ile zor durumda kaldıklarını belirten Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, “Yaşanan bir iklim değişikliği var ve buna bağlı olarak kuraklık herkesin malumu olan bir durum. Yeraltı sularının çekilmesiyle belediyemize ait ÇİPAŞ Şirketimizin su fabrikasına gelen su yetersiz kalmaya başladı. Bu nedenle su fabrikasına gelen hat üzerindeki çeşmeler ile tesisimiz arasında seçenek yapmak zorunda kaldık. Ya çeşmeleri ya da şişelemeyi kapatmak zorundaydık. Biz de bu hat üzerindeki 2 tatlı su çeşmemizi kapatmak zorunda kaldık” diye konuştu.

TEK UMUT YAĞIŞLAR

Çine ekonomisine büyük katkı sağlayan Madran Doğal Kaynak Suyundaki yetersizlik vatandaşları da mağdur etmeyene başladı. Çine Belediyesi’ne ait şirket ÇİPAŞ’ın geçen yıl 6 milyon, CHP’li eski milletvekili ve Çine Belediyesi önceki dönem Belediye Başkanı Osman Aydın’ın hissedarı olduğu su dolum tesisi firmasının da 65 milyon yıllık ciro elde ettiği ifade edildi. İlçede bulunan bu 2 tesisin büyük ölçüde istihdam da sağladığı belirtilirken, biran önce yağışların beklendiği kaydedildi. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler