Takip Et

SON DAKİKA

Ayağı kopuk leyleğe hayvan severler yetişti

28 Temmuz 2021, Çarşamba 20:02

     


Aydın’ın Nazilli ilçesinin kırsal Uzunçam Mahallesi (Köyü) muhtarı Necdet Gören’in, köyde bulduğu ayağı kopuk yetişkin leylek, Nazilli Hayvan Severler Derneği’ne ulaşması sonucu kliniğe alınarak tedavi altına alındı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Naz Vet Veteriner kliniğine alınarak ilk müdahalesi yapılan leyleğin kopan ayağının, plastik bir ipe dolanarak koptuğunun düşünüldüğü belirtildi. Leyleğin genel durumuyla ilgili teşhis yapan Naz Vet Veteriner Kliniği Hekimi Ferhat Kocabaş, “Eklem yerinin altından kangren olmak suretiyle kopan ayak halen daha iltihaplı. İltihap tedavisini uyguladıktan sonra gerekli tedaviyi yaparak yaşamına devam edebileceği bir protez ayak takabilmek için çaba harcayacağız” dedi.

Nazilli Hayvanseverler Dernek başkanı Mehmet Tığoğlu’da, “Leyleğe karşı duyarsız kalmayarak öncelikle bizlere ulaştıran kırsal Uzunçam Mahallesi (Köyü) muhtarı Necdet Gören’ne duyarlı hareketinden dolayı teşekkür ederiz, veteriner hekimimiz bu konuda çok hassas ve gereğini yapmak için bizler de elimizden geleni yapacağız.

Konu ile ilgili olarak Aydın Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Müdürü Egemen İşcan’a de bilgi verdik, onlar da hayırlı haberlerimizi bekliyorlar. Yaşam hakkı hepimiz için. Bu canlılara en büyük faydayı da, zararı da yine biz yapıyoruz. Çevreye attığımız atıkların sonucunu yine doğa çekiyor lütfen daha dikkatli olalım” dedi. (DHA) 







 
Son Eklenen Haberler