Takip Et

SON DAKİKA

İngiliz öğrenciler oruç tutup, zeybek oynadı

28 Haziran 2017, Çarşamba 16:07

     


Sultanhisar Kaymakamlığı AB Proje Birimi ile İngiltere Erasmus Koordinatörlüğü işbirliğiyle ilçeye gelen 6 İngiliz öğrenci, Türk Kültürü ve turistik hediyelik eşya yapımını öğrendi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Avrupa Birliği (AB) projesi kapsamında İngiltere'den gelen tek taraflı, "Bireylerin öğrenme hareketliliği" kapsamındaki projeyi, Sultanhisar Kaymakamlığı AB Proje Brimi tarafından kabul edildi. Bu kapsamda ilçeye gelen kursiyerler, turistik ve hediyelik eşya yapımı, halk oyunu, tel kırma, Türk örf ve adetleri ile dini bilgiler edindi.

 

"BİZİMLE BİRLİKTE ORUÇ TUTTULAR"

İngiltere'den gelen kursiyer öğrencilerin Türk kursiyerlerle birlikte birçok konuda kurs aldıklarını ifade eden Sultanhisar Halk Eğitim Müdürü Halil Bağrık, yaptığı açıklamada, "Erasmus Projesi kapsamında İngiltere koordinatörlüğünde biz de ortak ülkeyiz. Tek taraflı öğrenme kapsamında bize gelen 6 öğrenci mevcut. Burada daha çok tel kırma, nakış, ebru kursları eğitimini alacaklar. Kursun yanında köyleri, köy yaşamlarını, yemek kültürünü ve halk oyunun kültürümüzü tanıttık ve tanıtmaya devam ediyoruz. 1 haziran ile 2 temmuz tarihleri arasında kurs görüyorlar. 1 ay boyunca kurs görecekler burada. Öğrenciler, bu eğitimleri alıp, ülkemizi en iyi şekilde tanıtıp, Ülkemizden göndermeyi amaçlıyoruz. Şuan bizim Türk kursiyelerimiz de mevcut. Onlarla birlikte İngiliz öğrenciler Türkçe de öğreniyorlar. Onlar Ramazan ayında, deneyip empati yapmak için bizim öğrencilerimizle birlikte 4 gün oruç tuttular. Malgaçemir Mahallesi'nde iftar yemeğine katıldık. Bizler de oruç tutuyorduk. Onlar da bizden etkilenerek, bizimle birlikte oruç tuttular" diye konuştu.

 

"TEKRAR TÜRKİYE'YE GELMEYİ ÇOK İSTİYORUM"

Erasmus projesi kapsamında Sultanhisar'a 1 Haziran'da gelen kursiyerler, bir ay ilçede kalıp, sertifikalarını aldıktan sonra ülkelerini dönecek. Türkiye'de ve bu projede yer almaktan çok mutlu olduğunu ifade eden kursiyerlerden Valentina Hernandez Vill, "Türkiye programının katılımcısıyım. Bu durum çok eğlenceli . Bu kültürdeki kişiler çok şaşırtıcı. Kesinlikle tekrar gelmek istiyorum. Sevdiğim yiyecekler baklava ve kalburabastı. Yaptığımız ebru çalışması benim işimle ilgili . Ebru tekniği çok güzel. Bu kültürü İngiltere'ye gidince yansıtacağım" dedi. Eleanor Alice Latham da, "Türkiye'de olmaktan bu tekniği öğrenmekten çok mutluyum. Özellikle tel kırma tekniğini, dantel tekniğini sevdim. Ayrıca kültürü, yiyecekleri , yerli halkı tanımaktan çok memnun kaldım. Tekrar Türkiye'ye gelmeyi çok istiyorum" ifadelerini kullandı.

İMZA: (ERDAL AYDIN-HATİCE HOŞ)

HABER VİDEOSU

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler