Takip Et

SON DAKİKA

Yarım asırlık borsa

28 Haziran 2016, Salı 20:38

     


Nazilli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Aksüt, Nazilli’nin incirin anavatanı ve ticaret merkezi olduğunu ifade etti.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Nazilli’nin adını dünyaya duyuran Nazilli Ticaret Borsası, “Tescil Ödül Töreni” gecesinde 50. yaşını kutladı. Başarının sırrını kollektif çalışma olarak değerlendiren Borsa Başkanı Ziya Aksüt, “Arkadaşlarımızın ve borsamızın yaptığı kollektif çalışma sonucunda biz, incir üretiminde Türkiye liderliğine geldik. Hayvancılık ve diğer tarım ürünlerimizin gelişmesi ve tanıtımı için “Nazilli” adını en iyi şekilde kullanıyoruz" dedi.

1966 yılından günümüze “Nazilli” adı altında ilçenin parlayan yıldızı haline gelen Nazilli Ticaret Borsası, Aydın ekonomisinin adeta can damarı oldu. İncir üretiminde Türkiye’de ilk sırada yer alan Nazilli’nin değeri, kuruluşunun 50. yılını üyeleriyle birlikte kutladı. Nazilli’de yetişen ürünleri tüm dünyaya tanıtarak ilçenin ekonomideki yüzü olan Borsa, geçen aylarda akredite alarak, yarım asırlık tecrübesini kanıtladı. Üyelerinin 2015 yılında gerçekleştirdiği yüksek düzeyde tescilleri tespit ederek sıralamaya koyan Nazilli Ticaret Borsası, 25 üyesini ödüllendirdi.

“NAZİLLİ, İNCİRİN ANAVATANI VE TİCARET MERKEZİDİR”

Nazilli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Aksüt, 1966 yılında kurulan odalarının 50 yılda onlarca başarıya imza attığını ve Nazilli için gece gündüz çalıştıklarını ifade etti. Üreticilerin girişimci yönlerini ortaya çıkarmak için eğitim çalışmaları sayesinde farkındalık yaratarak kaliteli ürünlerin pazara sunulmasına katkı sağladıklarını kaydeden Aksüt, ürünlerde “Nazilli markasının” altını çizdi. Nazilli’nin incirin anavatanı ve ticaret merkezi olduğunu ifade eden Ziya Aksüt, sözlerini şöyle sürdürdü;

“Biz Anadolu'ya incir satmaya gittiğimiz zaman Germencik ve İncirliova akıllara geliyordu. Ama şimdi gidildiği zaman Nazilli markası tanınıyor. Açık yüreklilikle ve rakamlarla konuşuyorum. Nazilli, incirin anavatanı ve ticaret merkezidir.” (MEHMET ALİ CİNTOSUN)







 
Son Eklenen Haberler