Takip Et

SON DAKİKA

Bu işte bir ASKİ’lik var

28 Mayıs 2020, Perşembe 17:23

     


Aydın Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ), Mayıs ayı su faturalarını iki kez tahsil ettiğini belirten Turgay Öztürk, “ASKİ Mayıs ayı faturaları için 2 kez ödeme talimatı göndermiş, buna istinaden aynı faturayı bankalar 2 kez tahsil etmiş. Mükerrer ödemeyi 30 günde iade edebileceğini söyleyen ASKİ'ye bir aylık kredi vermiş olduk” dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Aydın’da bankalara otomatik ödeme talimatı veren vatandaşlardan ASKİ’nin aynı su faturasını iki kez tahsil ettiği iddia edildi.

“ASKİ'YE 30 GÜNLÜK BİR KREDİ VERMİŞ OLDUM”

ASKİ’nin su faturası iki tahsil ettiğini fark eden Turgay Öztürk, önce otomatik ödeme talimatı verdiği bankaya, daha sonra da ASKİ’ye gittiğini belirterek, otomatik ödeme talimatı veren tüm vatandaşlara uyarıda bulundu.

Sosyal medya hesabından Aydın halkına uyarıda bulunan Öztürk, “Aydın il sınırları içerisinde oturan, ASKİ su faturalarını otomatik ödeme emri(Banka) talimatı veren arkadaşlarımın dikkatine, ASKİ Mayıs ayı faturaları için 2 kez ödeme talimatı göndermiş, buna istinaden aynı faturayı bankalar 2 kez keserek ASKİ hesabına yatırmış. Telefonuma otomatik ödeme talimatı verdiğim bankadan gelen mesaja kontrol ettiğimde tesadüfen öğrendim. Daha sonra banka hesabıma girerek hesap hareketlerinden ödemenin yapıldığını gördüm. Akbank'a gittim, faturaların 2 kez ödendiğini doğruladılar. Fotokopilerini kaşeleyip imzaladılar ve tarafıma verdiler. ASKİ'ye götürmemi söylediler. ASKİ'ye ‘Otomatik Ödeme Talimatı’ Birimine bankadan çift ödeme yapıldığını, bunun bankadan kaynaklanan bir hatamı, yoksa ASKİ'den kaynaklanan bir hatamı olduğunu sordum. ASKİ'den kaynaklanan bir hata olduğunu söylediler. Benden mükerrer ödemenin iadesi için dilekçe aldılar. En geç 30 gün içerisinde banka hesabına geçeceğini söylediler. ASKİ'ye 30 günlük bir kredi vermiş oldum. Lütfen otomatik hesaplarınıza kontrol ediniz” ifadelerini kullandı. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler