Takip Et

SON DAKİKA

“Araçlarımıza mazot alamaz hale geldik”

28 Mayıs 2020, Perşembe 16:06

     


Efeler Şehiriçi Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Okan Yalçın, “Bu süreçte yüzde 50 kapasite ile çalışmak zorundayız. Ancak bu sürecin 1 Ekim’e kadar uzamasıyla birlikte, artık araçlarımıza mazot alamaz hale geldik” dedi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Efeler şehir merkezinde 18 ayrı hatta 160 araç ile vatandaşa hizmet verdiklerini belirten Şehiriçi Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Okan Yalçın, şoför esnafının zor durumda olduğunu ifade etti.

“14 AYRI MESLEK GURUBUNU BEDAVA TAŞIYORUZ”

Koronavirüs pandemisi nedeniyle açıklanan genelge doğrultusunda yüzde 50 kapasite ile hizmet verdiklerini ve bu yüzde 50 kapasitenin içerisinde de 14 ayrı meslek gurubuna bedava taşıma hizmeti verdiklerini belirten Başkan Yalçın, “Özel halk otobüsleri olarak bu pandemi süresi boyunca, devletten destek beklemekteyiz. Biliyorsunuz ki temel ihtiyacımızın karşılanabilmesi için fırında çalışana, sağlık hizmetlerinde çalışanına, su, elektrik arıza işlerinde çalışan tüm insanları biz taşıyoruz. Haliyle bu süreçte yüzde 50 kapasite ile çalışmak zorundayız. Ancak bu sürecin 1 Ekim’e kadar uzamasıyla birlikte, artık araçlarımıza mazot alamaz hale geldik” diye konuştu.

“BİZLERİN SESİNİ DUYARAK YARDIMCI OLACAKLARINA İNANIYORUZ”

En fazla risk gurubunda olan esnafın hiç para kazanamadığını ve bu nedenle devletten beklentilerini sıralayan Yalçın, “Pandemi süresince Özel Tüketim Vergisiz (ÖTV) mazot desteği sağlanırsa ve Bağkur ve SGK borçlarımız geçici süreliğine alınmaz ise önemli bir katkı olacak bizlere. Bizlerin sesini duyarak yardımcı olacaklarına inandığımız Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere diğer tüm ilgili bakanlarımıza şimdiden teşekkür ederiz. Biz Efeler İlçemizde 160 aracımız ile halkımıza hizmet veriyoruz. Sağlık çalışanlarından sonra en fazla risk gurubunda bulunan meslek dalında hizmet veriyoruz. Bu nedenle başta şoför arkadaşlarıma ve tüm yolcularımıza maske takmaları ve el dezenfektanlarını kullanmalarını rica ediyorum” ifadelerini kullandı. (ERDAL AYDIN)


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler