Takip Et

SON DAKİKA

Aydınlılar sokağa çıkma yasağına ne diyor?

28 Mart 2020, Cumartesi 12:58

     


Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Kendi 'OHAL'inizi ilan edin, gerekli önlemleri alın ve mecbur olmadığınız sürece dışarı çıkmayın” diyor. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Aydın’da da vatandaşlar sokağa çıkmaya devam ediyor. Durumun ciddiyetinin farkında olduklarını belirten Aydınlı vatandaşlar dışarı çıkılmaması için sokağa çıkma yasağını getirilmesi gerektiğini ifade etti.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında virüsün yayılmaması için vatandaşlar gerekli önlemleri almaları ve zorunda olmadıkça dışarı çıkmamaları konusunda uyarılıyor. Buna rağmen çok sayıda vatandaş bazı gerekçelerle sokağa çıkmaya devam ediyor. Gerekli önlemleri aldıklarını ama mecburen dışarı çıkmak zorunda kaldıklarını ifade eden Aydınlı vatandaşlar, “Vatandaşın sokağa çıkmasını önlemek için yapılabilecek tek şey sokağa çıkma yasağı. Böylece kimse hiçbir gerekçeyle dışarı çıkamaz” dedi.

Evde sıkıldığı için dışarı çıktığını belirten Şahin Kaya, “Ellerimi uyardıkları gibi sık sık yıkıyor, evde de hijyene dikkat ediyorum. Ama uzun süre evde olunca sıkıldım. Bu nedenle nefes almak için dışarı çıktım. Sokağa çıkma yasağı gelse hiçbirimiz çıkamayız. Bu nedenle gelmeli” dedi. Ercan Öden, “Sürekli kolonya kullanıyorum. Evden çıkmamaya çalışıyoruz ama mecburen çıkıyoruz. Sokağa çıkma yasağı gelse mecburen çıkamayız. Salgını önlemek için sokağa çıkma yasağının gelmesi şart” diye konuştu.

Evde de her türlü hijyeni sağlamaya çalıştıklarını belirten Osman Dede, “Hem kendimizin hem de evimizin temizliğine özen gösteriyoruz. İnsanlarla aramıza belirli mesafeler koyup yakın olmamaya özen gösteriyoruz. Herkes üstüne düşeni yapıp gerekli özeni gösterirse bu durumu çabuk atlatırız. Devletimiz sokağa çıkma yasağı getirirse de başımız gözümüz üstüne” dedi.

"YİNE SOKAĞA ÇIKARIM"

Hiçbir önlem almadığını ve koronadan korkmadığını ifade eden Cafer Kızılbağlı, “Koronavirüse karşı hiçbir önlem almıyorum. Şimdiye kadar doktor da ilaç da bilmem. Sağlıklı beslenirim her zaman. Dışarıda da rahat rahat geziyorum, hiçbir korkum yok. 62 yaşındayım ama 65,70,80 de olsam yine de sokağa çıkarım” diye konuştu.

65 yaş üstü olan anne ve babasının isteklerini almak için dışarı çıktığını dile getiren Serap Günaydın, “Mecbur kalmadıkça sokağa çıkmıyorum. Hijyen kurallarına dikkat ediyorum. Anne ve babam 80 yaşında olduğu ve dışarı çıkamayacağı için ben dışarı çıktım. Sokağa çıkma yasağı gerekiyorsa gelmeli” dedi.

"GENÇLER DAHA DUYARLI"

Üniversite sınavına hazırlanan Efecan Güllü, “Evde üniversite sınavına hazırlanıyorum. Zorunda olmadıkça evden çıkmıyorum. Gençlerin bu konuda daha duyarlı olduğunu görüyorum. Bence sokağa çıkma yasağı gelmeli. Çünkü zorunda olmadıkça evden çıkmayın sözünü kimse dinlemiyor. Sokakta 65 yaş üstünü bile sıkça görüyoruz” diye konuştu.Latife Güllü, “İhtiyacımız olmadığı müddetçe evden dışarı çıkmıyorum. Dışarı çıktığımda da vatandaşların sokakta olduğunu görüyorum. Maalesef vatandaşlar bu konuda duyarlı değil, bu nedenle sokağa çıkma yasağı gelmeli” dedi.

"VATANDAŞIN DIŞARDA OLMASI HEPİMİZİ ETKİLİYOR"

65 yaş üstü yakınlarının isteklerini almak için sokakta olduğunu dile getiren Burcu Zeybekoğlu, “Bol bol kolonya kullanıp ellerimi sürekli suyla yıkıyorum. Dışarı çıkmıyor, çıkmak zorunda olduğumda da toplu taşımayı kullanmıyorum. Gördüğümüze göre herkes dışarıda bu yüzden sokağa çıkma yasağı kesinlikle gelmeli” dedi. Dışarıdan eve gelince özellikle hemen kıyafetlerini değiştirdiğini belirten Mithat Köylü, “Eve gelir gelmez dezenfekte oluyorum. Dışarıya zorunda olmadıkça çıkmıyorum. Sokağa çıkma yasağı biran önce gelmeli, vatandaşların dışarıda olması hepimizi etkiliyor” diye konuştu.

"EN ÜZÜCÜSÜ ETRAFIMIZDAKİLERE YAYMAK"

Gerekli önlemleri aldığını ifade eden Nihal Tekin, “Evimi sürekli havalandırıp hijyene çok dikkat ediyorum. Mecbur olmazsam evden çıkmıyorum, çıktığımda hiçbir yere dokunmuyorum. Dışarıda şeritleri kaldırıp oturan çok sayıda vatandaş görüyoruz. En üzücüsü etrafımızdaki insanlara zarar verip virüsün yayılmasına sebep oluyoruz. O yüzden sokağa çıkma yasağı mutlaka gelmeli” dedi. (DUYGU DİLEK)


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler