Takip Et

/>

SON DAKİKA

Işıklar göletinde çatlak iddiası

28 Mart 2017, Salı 18:00

     


Karacasu’da DSİ 21. Bölge Müdürlüğü tarafından yaptırılıp bir ay önce su tutmaya başlayan Işıklar sulama gölet gövde inşaatına serilen membranda meydana gelen çatlak iddiası, ilçede paniğe neden oldu. Firma yetkililerinin olası bir tehlikeye karşı vanaları açıp suyu tahliye ettiği belirtilirken, inşaatı yapan yüklenici firma ONY mühendislik yetkilileri ise çatlak iddiasını yalanladı ve test yaptıklarını söyledi. Tahliye nedeniyle endişeye kapılan köylüler, “Su tahliye edilmemiş olsaydı, gölet patlayabilir, arazilerimiz sular altında kalabilirdi” şeklinde tedirginliklerini dile getirdi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Karacasu’da yapımına 2015 yılında başlanan ve inşaatı tamamlanması ile geçen ay deneme amaçlı su tutmaya başlayan Işıklar sulama göletinde gövde üzerine yerleştirilen mebranda parmak büyüklüğünde çatlak olduğu ve su tutmaya başlaması ile birlikte çatlağın büyüdüğü iddia edildi.

 

ÇATLAK BULUNDU

Işıklar Mahallesi Muhtarı Nail İnan, 9 milyon 800 bin liraya mal olan, 2 milyon küp su hacmi ile Palamutçuk, Geyre, Ataköy, Güzelbeyli ve Işıklar mahallelerinin su ihtiyacını karşılayacak, 2 bin 500 dekar araziyi sulama kapasiteli gölet gövdesine yerleştirilen membranda meydana gelen çatlağın ortaya çıkması için su tutulduğunu, basınçtan ötürü çatlağın büyümesi ile göletin su kaçırdığını söyledi. Test denemelerini sürdüren yüklenici firmanın da, çatlağa yama yapmak için gölet vanalarını açarak tahliye ettiğini ifade eden Muhtar İnan, “Henüz test aşamasında. Yüklenici firma test su tutuşlarını tamamladıktan ve DSİ’den onay aldıktan sonra su tutulmaya başlanacak. Daha önce küçük bir çatlak olduğu ve su kaçırdığı söylendi. Ancak çatlak bulunamadığı için su tutulması gerekiyormuş. Basınçla birlikte çatlak büyünce ortaya çıktı. Böylece sorun ortadan kalktı” dedi.

Göletin suyunun tahliye edilmemesi nedeniyle endişeye kapılan köylüler ise “Eğer su tahliye edilmemiş olsaydı tehlike büyüyecek ve arazilerimiz sular altında kalacaktı” diye konuştu.

 

İDDİALARI YALANLADI

Yüklenici firma ONY Mühendislik firması yetkilisi Onur Özen ise iddiaları yalanladı. Test denemesi nedeniyle su yüklemesi yapıldığını, herhangi bir çatlak olmadığını ileri sürdü. Özen, “Herhangi bir sıkıntı var mı yok mu bakmadan DSİ’ye teslim edemeyiz. DSİ’nin talimatları ile su yüklemesi yapıyoruz. Çatlak söz konusu değil. Dünyanın en büyük barajında dahi sızdırma olur. Havuzda da sızdırma olur” diye konuştu. (GÜLAY ÖZTEKİN)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler