Takip Et

SON DAKİKA

Söke Belediyesi'nde Halk Günleri yeniden başladı

27 Kasım 2015, Cuma 13:25

     


Söke Belediyesi’nde Halk Günleri yeniden başladı. Belediye Başkanı Süleyman Toyran, ”Bizim fark edemediğimiz kentin sorunlarının Halk Günlerinde gündeme getirilmesini çok önemsiyoruz” dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Söke Belediyesi’nde Süleyman Toyran dönemi ile başlayan ‘’Halk Günleri’’ yaz sezonunda verilen aranın ardından yeniden başladı. Her ayın son Cuma günü saat 10.00-12.00 arasında Halk Günü’ne katılan vatandaşlar, mahalleleri ile ilgili sorunlarını dile getirirken, Halk Günleri nedeniyle başkan Toyran’a teşekkür ettiler.

Halk Günleri’ne katılan vatandaşlardan Konak Mahallesi sakinlerinden emekli öğretmen Turan Bağcık, Elvan, Alfa ve Dostlar Sitesi adına mahallerinin sorunlarını dile getirirken 2013 yılında yaşanan aşırı yağışlarda meydana gelen heyelan nedeniyle mağdur olduklarını dile getirdi.

Meydana gelen heyelanla ilgili olarak 9 Eylül Üniversitesi ile görüşme halinde olduklarını bildiren Süleyman Toyran, ”Yaklaşık 1 milyar 200 milyon lira maliyet çıktı. Fore kazık sistemi ile yapılacak bu çalışmanın tamamının Söke Belediyesi tarafından karşılanması güç. Site sakinlerinin de bu maliyetin karşılanmasına katkı yapması halinde sorunun çözümünün hızlanacağını düşünüyorum” diye konuştu.

Vatandaşların ilgi gösterdiği halk günlerinde yol, çöp konteynırı, oyun parkı talepleri, engelli ambulansı, evde bakım hizmetleri ile ilgili talepleri gündeme getirilirken halk günlerinde kendilerinin gözünden kaçan küçük sorunların gündeme getirilmesini önemsediklerini söyleyen Belediye Başkanı Süleyman Toyran, ”Yol yapımı taleplerini ilçemizde devam eden doğalgaz çalışmaları başta olmak üzere, TEDAŞ ve ASKİ çalışmalarının tamamlanmış olması öncelikli” dedi.

”120 BİN METREKARE PARKE YOL YAPTIK”

Halk Günleri toplantısında genelde yol yapımı ile ilgili sorunların sık sık gündeme getirilmesinin ardından bir açıklama yapan başkan Toyran ”Önceleri Söke’de 8 mahalleye hizmet veriyorduk. Şimdi 49 mahalleye hizmet vermekteyiz. Bu yıl 120 bin metrekare parke taşı imal edip farklı mahallerimizde döşeme yol yaptık .Bu hizmeti biz Söke’de sadece sekiz mahallede yapsaydık, daha çok ses getirirdi. Hedefimizi önümüzdeki yıl her mahallede 30-40 bin metrekare parke yol yapmak” diye konuştu.

(NECATİ MALDAR)







 
Son Eklenen Haberler