Takip Et

SON DAKİKA

Didim heyetinden Lizbon ve Paris ziyareti

27 Kasım 2015, Cuma 15:38

     


Aydın'ın turizm kentleri Kuşadası ile Didim'in turizm çalışmaları, Portekiz'in başkenti Lizbon'da yapılan Almanya Seyahat Acenteler Birliği’nin (DRV) Genel Kurulunda değerlendirildi. Genel kurula Didim Belediye Başkan Yardımcısı Salih Bankoğlu, Didim Ticaret Odası Meclisi ve DRV uluslararası Komisyon Üyesi Hikmet Atilla, Kültür ve Turizm Tanıtım Genel Müdürü İrfan Önal, Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı ve TÜRSAB’dan Mücella Tarhan da katıldı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

2016 yılında Almanya Seyahat Acenteleri Birliği'nin genel kurulunun Kuşadası'nda yapılacak olması, Aydın bölgesinin önemini daha da artırdı. Genel kurul esnasında DRV Genel Başkanı Norbert Fiebig, Genel Sekreter Dirk İnger ve değişik tur operatörleri ile görüşen Didim heyeti, 2016 sezonu için ortaklaşa yapılabilecek çalışma konularını değerlendirdi. Didim Ticaret Odası Meclisi ve DRV uluslararası Komisyon Üyesi Hikmet Atilla, Almanya’nın her sene Türkiye'ye en fazla turist göndermesinden dolayı Almanya pazarının hem Türkiye için, hem de Aydın bölgesi için önemli bir pazar olduğunu söyledi. Dünya genelinde bazı olumsuzluklara rağmen 2015 yılında Almanya’dan Türkiye'ye gelen turist sayısında %4'lük bir artışın olduğunu belirten Atilla, "Paris katliamının gölgesinde yapılan Almanya Seyahat Acenteler Birliği’nin genel kuruluna katılım yoğundu ve 800 kişinin üzerinde üye ve turizmci toplantılara katıldı. Bir dizi panel ve konuşmaların yapıldığı genel kurul esnasında verilen yemekte Türkiye adına İrfan Önal, Türkiye ile ilgili slayt gösterisi sundu ve bir konuşma yaptı" dedi.

"PARİS ZİYARETİ"

18-21 Kasım tarihlerinde Portekiz'in başkenti Lizbon'da gerçekleşen Almanya Seyahat Acenteler Birliği’nin (DRV) Genel Kurulu sonrası Fransa'nın başkenti Paris'e geçerek, Paris'te yaşayıp Didim'de evi olan Fransızlar ve Türklerle görüşmeler yaptıklarını ifade eden Hikmet Atilla, şunları söyledi: "Fransa’da lobi faaliyetlerin nasıl yapılabileceği konuları üzerinde duruldu. Daha evvel randevu aldığımız Kültür ve Turizm Bakanlığı Ataşesi Nermin Serra Aytun Roncaglia ile de görüşerek Didim turizmini değerlendirdik. Ataşelik ile Fransa pazarına yönelik ne tür ortaklaşa çalışmalar yürütülebileceği konular hakkında geniş değerlendirme yaptık. İlk etapta Fransızca dilinden bir Didim broşürü bastırılması gerektiği konuşuldu."

"DİDİM, FRANSA'DA TANITILACAK"

Ataşeliğin Türkiye'nin diğer bölgeleri ile beraber yaptıkları çalışmalar hakkında kendilerine bilgi verdiğini kaydeden Atilla, sözlerini şöyle tamamladı: "Didim'in Fransa’da tanıtılması konusunda işbirliği yapılabileceği konuşuldu. 2016 yılında Paris'te yapılacak turizm fuarında Didim'e yer tahsis edilebileceği gibi gazeteci ve turizmcilerle özel toplantılar düzenlenmesinde yardımcı olacaklarını söylediler. Bundan böyle Fransa ile ilişkilerimizi geliştirerek sürdüreceğiz." (EDİZ VERDİOĞLU)







 
Son Eklenen Haberler