Takip Et

SON DAKİKA

Para kazanarak meslek ediniyorlar

27 Ekim 2016, Perşembe 08:58

     


Fatih Mahalle Muhtarlığı, Halk Eğitim Merkezi ve Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) İşbirliği ile Efeler'de başlatılan “Pazar Filesi Kursu'' ev hanımlarına yeni gelir kapısı açtı.

 (FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Efeler’de, Fatih Mahalle Muhtarlığı, Efeler Halk Eğitim Merkezi ve İŞKUR ortaklığı ile ev hanımlarına yönelik gerçekleştirilen “Pazar Filesi Meslek Edindirme Kursu' yoğun ilgi gördü. 17 Ekim’de başlayan kursa katılan 23 kursiyer, hem meslek öğreniyor hem de İŞKUR tarafından verilen günlük 20 lira yevmiye ile aile bütçelerine katkı sağlıyor.

Fatih Mahallesi Muhtarı Yıldız Karadaş Taşçıoğlu’nun girişimleriyle hayata geçirilen kurs, 24 Kasım’da sona erecek. Yıllardır ev hanımlarına yönelik böyle bir projenin hayalini kurduğunu ifade eden Muhtar Taşçıoğlu, “Mahallede görüştüğümüz kadınların meslek edinmesini sağlayarak evlerinin ekonomisini de katkıda bulunmalarını istedik. Talebimize Efeler Halk Eğitim Merkezi ve İŞKUR olumlu yanıt verdi” dedi.

"KURSLARIN DEVAMI GELECEK"

Ev hanımlarının kursa büyük ilgi gösterdiğini ifade eden Taşçıoğlu, “Ev hanımları meslek öğrenerek evlerine gelir sağlıyor. Aynı zamanda burada çok olumlu bir arkadaş ortamı oluştu. Birlik ve beraberlik arttı, kadınlar evlerinden çıkmış oldu. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Merkezin El Sanatları Öğretmeni Kezban Kaya da toplam 23 kursiyerin çok kısa sürede file yapma işini öğrendiğini söyledi. Kursiyerlerin keyifle file ördüğünü ifade eden Kaya, “Burada para kazanmadan ziyade, ev hanımları kendi aralarında arkadaşlıklar kurdu. Zamanları çok verimli geçiyor. Öğrenme aşamasında hiçbir sıkıntı yaşanmadı. İmkan sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum. Malzemelerimizi de İŞKUR veriyor. Talep çok fazla, umarım bu şekilde devam ederiz. Gidişat çok olumlu” ifadelerini kullandı.

Kursiyer Neriman Doğan, kursta hem meslek öğrendiklerini hem de para kazandıklarını belirterek şunları söyledi: “Burada yeni insanlarla tanıştık. Kadınlar arasında kaynaşma sağlandı. Kendimize güven geldi. Çok güzel günler geçiyor. El becerilerimiz çok gelişti. Sosyal aktiviteler yapıyoruz. Burada herkes tecrübelerini paylaşıyor. Bu kursların devam etmesi için elimden ne geliyorsa yapmaya hazırım. Herkese çok teşekkür ederim.” (MEHMET AKİF SÜTÇÜ)

BİR RÜYAYI YAŞAMAK İÇİN İZLEYİN







 
Son Eklenen Haberler