Takip Et

SON DAKİKA

Kalabak Çayı’nın doğusu yeşile bürünüyor

27 Ekim 2016, Perşembe 08:09

     


Çine Kalabak Çayı Yeşil Kuşak Projesi’nde ikinci etap çalışmalar başladı. İtalyan Köprüsü’nün doğusunda devam eden çalışmanın bitmesiyle Kalabak Çayı'nın bu bölümü, halkın piknik yapabileceği, çocukların oyun oynayabileceği ve sporseverlerin vakit geçirebileceği bir alan haline gelecek.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Çine’nin Kalabak Parkı’nda Yeşil Kuşak Projesi kapsamında sürdürülen düzenleme çalışmaları, İtalyan Köprüsü’nün doğusunda devam ediyor. 2016 yılı başlarında otomatik sulama sistemi ve elektrik altyapı sistemleri oluşturulan alanda kiremit irmiği serimi yapıldı. Yaz aylarının kurak geçmesi nedeniyle çalışmalara bir süre ara verdiklerini ve bu süre içerisinde park ve bahçe sulamalarına yoğunlaştıklarını belirten Çine Belediyesi çalışanları, ekim ayında alanda çimlendirme çalışması başlattıklarını açıkladılar.

3 TÜR AĞAÇ DİKİLDİ

Eylül ayı itibari ile yeniden başlatılan çalışma konusunda bilgi veren Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, “Kalabak Parkı'nın batı kısmındaki çalışmalarımızı tamamlamamızın ardından doğu kısmında faaliyete başladık. Yabancı ot ve hafriyattan temizlenen alanda bitkilendirme çalışmalarımız devam ediyor. Bu alana batı çınarı, süs eğiri ve alacalı ligustrum ağaçları diktik. Parktaki zeytin ağaçlarımızı da muhafaza ettik. 25 aydınlatma direği monte ettik. Rulo çim serdikten sonra alana 6 piknik masası, üçerli grup halinde altılı fitness aleti, çocuk oyun grubu, bank ve çöp kovaları yerleştireceğiz” dedi.

BAŞKAN DİNÇER: DEVAM EDECEĞİZ

Kalabak Çayı Yeşil Kuşak Projesi kapsamında gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında bilgi veren Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, çalışmanın Şeyhler mevkisine kadar çay boyunca devam edeceğini söyledi. Çine halkı için çalışmaya devam ettiklerini ifade eden Başkan Dinçer, “Halkımıza nefes alabileceği, yürüyüş ve spor yapabileceği, çocukların güvenle oyun oynayabileceği, çay kenarındaki çöp ve ot yığınlarından kurtulup daha temiz, daha yeşil, sağlıklı ve güzel bir ortamda vakit geçirip dinlenebilecekleri alanlar oluşturma çalışmalarına devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. (OSMAN YURTTAŞ)

BİR RÜYAYI YAŞAMAK İÇİN İZLEYİN







 
Son Eklenen Haberler