Takip Et

SON DAKİKA

Engellilere özel yol

27 Ekim 2016, Perşembe 08:30

     


Aydın Büyükşehir ve Karacasu Belediyesi ekipleri, Karacasu’nun Palamutçuk Mahallesi’ndeki evlerinin önüne araç çıkmadığı için ulaşımda güçlük çeken iki engelli vatandaşın kapılarına kadar parke taşı döşedi. Ortak çalışma ile 86 yaşındaki yatalak Hanife Işık ve Görle Mahallesi’nde oturan 40 yaşındaki engelli Bülent Bekem, sırtta taşınmaktan kurtuldu.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Palamutçuk ve Görle muhtarları aracılığıyla engelli ve yatalak iki hasta için Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Karacasu Belediyesi’ne yapılan parke taşı talebi, iki belediyenin işbirliği ile yerine getirildi. Aydın Büyükşehir Belediyesi, engellilerin yolunun yapılması için 4 kamyon parke taşı gönderirken Karacasu Belediyesi Fen İşleri ekipleri de engelli iki vatandaşın evlerine kadar parke taşı döşedi.

YAPILAN HİZMET YERİNİ BULDU

Beş yıldır yatalak olan Hanife Işık'ın gelini Güler Işık, emeği geçen ve kendilerine sahip çıkan herkese teşekkür etti. Güler Işık, “Kayınvalidem yatalak olduğu için bir yere getirip götürürken taşımakta zorlanıyorduk. Yolumuz toprak ve çok dik olduğu için kışın yağmur çamurdan, yazın da toz dumandan gidip gelemiyorduk. Yolumuzun yapılması ile artık evin önüne kadar araç çıkıyor. Her iki başkanımızdan da Allah razı olsun. Biri parke taşı gönderdi. Diğeri de yaptı” dedi.

HİZMETTE ÖNCELİK YAŞLI VE ENGELLİYE

Karacasu Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı, belediye olarak yaptıkları her türlü hizmette engelli vatandaşları düşünüp her zaman onların yanında olduklarını söyledi. Herkesin engelli adayı olduğunu düşünerek hareket etmesi gerektiğini belirten Büyükyapıcı, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun da bu düşünceyle hareket edip bilhassa engelli ve yaşlılara karşı daha çok ihtimam gösterdiğini söyledi; hassas davrandığı için teşekkür etti.

Başkan Büyükyapıcı, “Başkanımız Özlem Çerçioğlu, söz konusu yaşlı, engelli, kadın ise her zaman hizmette sınır tanımıyor. Onlara karşı her zaman hassas olup hizmette öncelik tanır. Bir gün hepimiz yaşlanacağız ve her zaman engelli olabiliriz. Bu konuda bir rica gelir gelmez hiç tereddüt etmeden harekete geçip el birliği ile yolu yaptık. Başkanımız Özlem Çerçioğlu’na bu hassasiyetinden dolayı ayrıca teşekkür ederim” diye konuştu. (GÜLAY ÖZTEKİN)

BİR RÜYAYI YAŞAMAK İÇİN İZLEYİN







 
Son Eklenen Haberler