Takip Et

SON DAKİKA

Borsa, 50. kuruluş yılında yeni laboratuvara kavuştu

27 Eylül 2016, Salı 20:10

     


1966 yılında kurulan Söke Ticaret Borsası 50. Kuruluş yıl dönümünü kutluyor. Kuruluş yıl dönümü nedeniyle gerçekleştirilen organizasyonda GEKA projesiyle yenilenen pamuk analiz laboratuvarının açılışı gerçekleştirildi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Söke Ticaret Borsası'nın 50. Kuruluş yıl dönümü, konferans salonunda düzenlenen törenle kutlandı. Törende Borsa Genel Sekreteri Yalçın Ateş, borsa tarihçesinin sunumunu yaptı. Ardından açılış konuşmasını yapan STB Başkanı Salih Deniz Günal, "1966 yılında kurulan borsanın 50. yılını kutlamanın sevincini yaşıyoruz. Geçen yıl işlem hacmimiz 1 milyar TL'ye dayandı. Türkiye'de 113 borsa arasında 53. sırada yer aldık. İşlem hacmimiz, birçok il borsasının üzerine çıktı. Geçmişten bugüne hizmet kalitesi ve üye memnuniyetine önem verildi. İlk başvurumuzda ISO 9001 kalite belgesine kabul edilmemiz, bunun göstergesidir" dedi.

GEKA’DAN YÜZDE 60’I HİBE

STB Başkanı Günal, “2003 yılında kurulan Söke Ticaret Borsası Pamuk Analiz Laboratuvarı’nda bulunan test cihazının ömrünü tamamlamış olmasından dolayı 2015 yılında GEKA'ya başvuruldu ve ajansın yüzde 60 hibe desteği ile yenilendi. Son teknoloji ürünü test cihazı ile yenilenen pamuk analiz laboratuvarı, odamıza 767 bin 164 liraya mal oldu. Bunun 460 bin 298 lirası GEKA'nın projesi kapsamında hibe destekli oldu. Burada bölgemizin pamuk analizleri yapılıyor. Pamuğun hangi kalitede olduğu saptanıyor. Buranın açılışını da kuruluş yıl dönümünde yapmanın onurunu yaşadık” diye konuştu.

KAYMAKAM VE BAŞKAN KUTLADI

Söke İlçe Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu STB’yi 50. kuruluş yıl dönümü nedeniyle kutlarken, Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, “Söke'de yıllar öncesinden iyi bir dayanışma ve birliktelik yakaladık. Söke Ticaret Borsamız da bu birliktelik ve amiral gemisinin en önemli parçalarından biri oldu. Güzel hizmetlere imza atıldı. Söke olarak şansımız çok büyük. Söke yakın zamanda geçmişte olduğu adı daha çok anılan ve duyulan bir kent olacak. Söke Ticaret Borsamızın 50. kuruluş yıl dönümünü kutluyor, başarılarının devamını diliyorum" diye konuştu.

“EN KALİTELİ PAMUK SÖKE’DE ÜRETİLİYOR”

Türkiye'de pamuk ambarı olarak Çukurova bilinse de kaliteye bakıldığında dünyanın en kaliteli pamuğunu üreten Söke'nin pamuğun başkenti olduğunu belirten TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken; "Söke Ticaret Borsası faaliyetlerini dinledik. O kadar güzel ve çok çalışmaları var ki ancak bu kadar özetlenebilir” dedi.

PLAKET VERİLDİ

Söke Ticaret Borsası'nda yönetim kurulu ve meclis başkanlığı yapmış olan Halil Fırat, Zeki Semerci, Haluk Özbaşlı, Ahmet Tuğrul Başer, Bertan Balçık'a plaketleri verildi. Ayrıca borsanın pamuk analiz laboratuvarının yenilenmesinde katkısı bulunan GEKA Genel Sekreteri Özgür Akdoğan'a da bir plaket takdim edildi.

Gerçekleştirilen kuruluş yıl dönümü ve laboratuvar açılış törenine AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Söke ilçe Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu, Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken, AK Parti Söke İlçe Başkanı Fatih Gürer, MHP İlçe Başkanı Turgay Avcı, çeşitli kuruluş ve odaların başkan ve temsilcileri ile davetliler katıldı. (BURHAN CEYHAN)

BİR RÜYAYI YAŞAMAK İÇİN İZLEYİN







 
Son Eklenen Haberler