Takip Et

SON DAKİKA

Taksicilerin korsanlarla başı dertte

27 Ağustos 2016, Cumartesi 14:26

     


Kuşadası'nda son zamanlarda artış gösteren korsan taksiciler, ticari taksi şoförlerini isyan ettirdi. Özellikle restoran, otel ve hamam gibi işletmelerin servis adı altında yolcu taşımaları, taksi şoförlerinin tepkisine neden oluyor.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Kuşadası'nda ticari taksilerin haricinde İzmir Havaalanı ve Efes'e yolcu taşıyan ve Kuşadası'nın içerisinde taşımacılık yapan taksiciler, tepkilere neden oluyor. Kötü giden turizm sezonunda özellikle otel, restoran gibi işletmelerin servis adı altında taşımacılık yapması, ticari taksi şoförlerini isyan ettirdi. Konu hakkında yetkili makamlara defalarca şikayetlerini iletmelerine rağmen, herhangi bir çözüm üretilmemesine ve denetlemelerin yapılmamasına tepki gösteren taksiciler, yetkilileri görevlerini yapmaya davet etti.

Taksi şoförleri, "Yıllardan beri en büyük sorunumuz korsan taksiciler oldu. Son yıllarda bu durum iyice artış gösterdi. Konu hakkında ilgili makamlara defalarca şikayetlerimizi getirmemize rağmen bir çözüm üretilebilmiş değil. Bizim ekmek teknemiz bu taksiler. Zaten zor bir sezondan geçiyoruz. Bir de bu şekilde yolcularımız çalındığı zaman, iş yapmakta iyice zorlanıyoruz" dediler.

"KENDİ EKMEĞİMİZLE OYNUYORUZ"

Kuşadası Efes Taksi Durağı Başkanı İsmail Yurttaş, korsan taksicilerin arasında kendi içlerinden kişilerin de olduğunu ifade ederek, "Durakta bulunan ticari aracını bir akrabasına bırakarak, kendi sivil araçlarıyla müşteri taşıyan kişiler var. Fakat bunlar hakkında herhangi bir işlem yapılmıyor. Bunun yanında otellerin, restoranların garsonları, komileri açık bir şekilde taksicilik yapıyor. Bu konu hakkında yeterince denetleme yapılmadığı gibi, yakalandıkları zaman da bu işi ticari amaçlı yapmadıklarını söylüyorlar. Bu sorunu en iyi şekilde çözen Bodrum ve Çeşme bize örnek olmalıdır. Onların bu sorunu nasıl çözdüğünü araştırıp gerekli adımları atmalıyız. Burada da Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı'ya ve Kuşadası Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Hüsnü Öten'e çok iş düşmektedir" dedi.

"TÜM ÇALIŞMALARI YAPIYORUZ FAKAT İMKANLARIMIZ KISITLI"

Taksicilerin yaşadığı korsan taksi sorunuyla ilgili tüm çalışmaları yaptıklarını ifade eden Kuşadası Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Hüsnü Öten, "Taksi duraklarında çalışan arkadaşlarımızdan korsan taksi ihbarları geliyor. Biz de bunun üzerine gerekli yerlerle irtibata geçiyoruz. Ülkenin içinde bulunduğu malum durumdan dolayı bu tarz konulara hemen müdahale yapılamıyor. Durum böyle olunca da ilgisiz kalıyor gibi oluyoruz. Biz bu işi tek başımıza çözemeyiz. Çünkü bizim kendimize ait zabıtamız, polisimiz yok. Bunun yanında korsan diye ihbar edilen bazı araçların belgeleri tam çıkıyor. Onlara herhangi bir yaptırım yapamayız. Biz Kuşadası'nda çalışan tüm taksici arkadaşlarımızın sorunlarının farkındayız. Bunun için ilgili makamlara şikayetlerimizi sürekli dile getiriyoruz" diye konuştu.

(MEHMET ÇALIK)







 
Son Eklenen Haberler