Takip Et

SON DAKİKA

İnci: Kınamaktan bıktım

27 Ağustos 2016, Cumartesi 11:37

     


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın İl Başkanı Bayram İnci, Artvin’de Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna yapılan saldırıyı kınamak için Aydın CHP il binasında basın açıklaması düzenledi. İnci, "Terör bir insanlık suçudur" dedi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Bayram İnce, CHP Genel Başkanı Kemal Klıçdaroğlu’nun konvoyuna Artvin’de, emniyet mensuplarına Cizre’de yapılan terör saldırılarını kınadı. İnsanları bombayla ya da silahla katleden, buna sevinen zihniyetle aynı tarafta olmayacaklarını söyleyen İnci, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na, parti heyetimize ve güvenlik güçlerimize yönelik Artvin’de ve patlayıcı yüklü bir kamyonla Cizre'de emniyet mensuplarımıza yapılan hain terör saldırılarını kınıyor, lanetliyorum. FETÖ Terör Örgütü'nün 15 Temmuz'daki hain darbe girişiminin ardından bir devlet adamı sorumluluğuyla hareket eden, yangın yerine dönen bir coğrafyada Türkiye’nin birlik, beraberlik, kardeşlik ve barış ruhuyla kenetlenmesi için tarihi sorumluluk üstlenen, terörün her türüne, FETÖ darbe girişiminin demokrasiye saldırılarına dur diyen genel başkanımız Kılıçdaroğlu, alçak terörün hedefi oldu. Hepimiz çok iyi biliyoruz ki bu saldırı, ülkemizin birlik ve beraberliğine, demokrasiye ve barışa karşı yapılmış bir alçaklıktır. Artvin’deki kurşunlar, sadece genel başkanımıza değil, cumhuriyetimize, demokrasimize, özgürlüklerimize, bağımsız bir Türkiye’ye sıkılmıştır. Hangi amaç ve niyetle olursa olsun, kimin işine yararsa yarasın, insanları bombayla veya silahla katleden veya buna sevinebilen bir zihniyetle aynı tarafta olamayız. Bu durumlar yüzünden artık vatandaşlarımız sokağa çıkmaya korkuyor. Terör örgütlerinin amacı da bu.. Aileler, kalabalık yerlere gidilmemesi için birbirlerini uyarıyor. Terör bir insanlık suçudur."

"TERÖR SALDIRILARINI KINAMAKTAN BIKTIM"

İnci, ülkeyi kaos ortamına süreklemeye çalışanların oyununa gelinmemesi gerektiğini söyleyerek sözlerine şöyle devam etti:

"Ülkemiz, Ortadoğu ülkelerine döndü. Her gün yurdumuzun bir köşesinde olay oluyor. Ben artık terör saldırılarını kınamaktan bıktım. Ülkemde güzel şeyler olsun istiyorum. Etnik çatışmalarla birlikte, ülkeyi mezhep çatışmasına da götürüyorlar. Bu oyunlara gelmemek lazım."

“MÜCADELEYE DEVAM”

Saldırılara karşı direneceklerini, bu saldırıların onları yıldırmayacağını, haklı mücadelelerini süreceklerini belirten Başkan İnci, "Yurdumuzdaki tüm emek ve demokrasi güçlerini, siyasi partilerimizi, demokratik kitle kuruluşlarını, sendikalarımızı, Atatürk’ün yolunda, tam bağımsız bir Türkiye idealine inanan tüm yurttaşlarımızı, terör örgütlerine, hainlere, cumhuriyet düşmanlarına karşı mücadele etmeye, demokrasiye, özgürlüklerimize ve cumhuriyetimize sahip çıkmaya çağırıyorum. Bir kez daha genel başkanımıza yönelik terör saldırısını kınıyor; bizleri arayarak geçmiş olsun dileklerini ileten, destek olan siyasal partilerimize, sendikalarımıza, meslek odalarına, demokratik kitle örgütlerimize teşekkür ediyor, alçak terör saldırılarında şehit olan tüm güvenlik görevlilerimize Allah’dan rahmet, yaralılarımıza acil şifa diliyorum. Kimseye boyun eğmeyeceğiz" dedi. (KIYMET SARIYILDIZ)







 
Son Eklenen Haberler