Takip Et

SON DAKİKA

Didim'den atılan demokrasi kulaçları Bodrum'a ulaştı

27 Ağustos 2016, Cumartesi 09:08

     


Eski milli yüzücü Sunaçoğlu, 46 kilometre kulaç atarak 'Okyanus ötesi'ne demokrasi mesajı gönderdi,

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Eski milli yüzücü ve A belgeli gümrük müşaviri Alper Sunaçoğlu, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında şehit olan kahramanları anmak ve darbeyi püskürten halka teşekkür etmek amacıyla Didim ile Bodrum arasındaki yüzme projesini dokuz saat 30 dakikada tamamladı.

Didim-Bodrum arasında 51,2 kilometre olarak planlanan, ancak hava koşullarının elvermediği yaklaşık 5 kilometreyi güvenlik nedeniyle tekneyle geçen Sunaçoğlu, 46 kilometrelik mesafeyi 9 saat 30 dakikada bitirdi. Sahil Güvenlik ekiplerinin ve Cumhuriyet Kadınları Derneği üyelerinin tekne ile eşlik ettiği Sunaçoğlu, Bodrum Yalıkavak İskelesi’nde karaya çıktı. Didim'in Altınkum iskelesinden kulaç atmaya başlayan ve yaklaşık 9,5 saatin ardından Yalıkavak İskelesi'ne ulaşan Sunaçoğlu'nu Cumhuriyet Kadınları Derneği Bodrum Şubesi üyesi bir grup ve vatandaşlar çiçeklerle karşıladı. Sunaçoğlu'nun boynuna çelenk takıldı ve başarılı performansından dolayı Cumhuriyet Kadınları Derneği Genel Sekreteri Doç. Dr. Şen Yazgan tarafından teşekkür plaketi verildi.

“ZOR BİR ETAPTI”

Alper Sunaçoğlu, kulvarın zor bir etap olduğunu belirterek, "26 Ağustos, Kurtuluş Savaşı sürecinin başladığı çok önemli bir gündür. Bu nedenle tercih ettim. Şehitlerimiz ve gazilerimizle birlikte, 15 Temmuz demokrasi şehitlerimizi de anmış olduk. Dünya tarihini yazmaya kalktığınızda 'Türk' kelimesini çıkarırsanız dünya tarihini yazmanın imkanı yoktur. Türk milleti, büyük ve yüce millettir. 2 tane tankla 1 tane jet uçurmakla esir alınacak, demokrasisini teslim edecek bir ülke değildir. Bu eylemimizle bunu bir kez daha gösterdik. Ege'nin açık sularından Okyanus ötesine, eğer anlarlarsa bir mesaj daha vermek istedik" dedi.

TEŞEKKÜR ETTİ

Desteklerinden dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, Başbakan Binali Yıldırım’a, Muğla ile Aydın valiliklerine, Sahil Güvenlik ekiplerine ve Cumhuriyet Kadınları Derneği üyelerine teşekkür eden Sunaçoğlu, şunları söyledi: "Teknik olarak zor bir etaptı. 6’ncı saatlerde deniz çok bozdu. Güvenlik sebebiyle hem sert havanın olduğu safhayı geçmek hem de beslenme için tekneye çıktım. 51,2 kilometre yüzeceğimi belirtmiştik. Teknedeki mesafeyi çıkardığımızda 46 kilometrelik mesafeyi 9 saat 30 dakikada yüzdüm. Destek veren herkese teşekkür ederim." (EDİZ VERDİOĞLU)







 
Son Eklenen Haberler