Takip Et

SON DAKİKA

Kuraklık Avcılar’ın Oluk Pınar’ını da vurdu

27 Temmuz 2021, Salı 17:29

     


Bir yandan son yılların en sıcak ve kurak sezonun yaşanması bir yandan mahalle sakinlerinin dışında başta Söke olmak üzere vatandaşların sık sık damacanlarla su doldurmaları, yıllardır gürül gürül akan Söke Avcılar mahallesindeki Oluk Pınar’da suyun azalmasına neden oldu.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Oluk Pınar’a su doldurmaya bu yaz aylarında dışarıdan gelinmemesini söyleyen köy sakinleri; Oluk Pınar’da suyun ciddi olarak azaldığını, bu gidişle kurumasından korktuklarını belirttiler.

Özellikle yaz sezonunda köy sakinlerinin bu pınardan evlerinin içme suyu ihtiyacını karşıladıklarını söyleyen Avcılar Mahalle Muhtarı Mehmet Kuru, “Kuraklıktan etkilendiğimiz gibi dışarıdan araçlarla gelip onlarca damacana su dolduran vatandaşlar var. Bu Oluk Pınar Allah’ın köyümüze bir lütfu, yıllarca herkese açıktı, suyumuzu paylaştık. Ancak son yıllarda fazla abartılı olarak su doldurmaya gelen hemşehrilerimiz olmakta. Oluk Pınar kaynağın suyu artık kendi köy sakinlerimize bile yetmiyor. Köy sakinlerimiz bu konuda mağdur. Pınarımızın tamamen kurumasından endişe duymaktayız” şeklinde konuştu… (NECATİ MALDAR)







 
Son Eklenen Haberler