Takip Et

SON DAKİKA

''Aydın kamuoyu bu gazla yaşayamaz''

27 Temmuz 2021, Salı 13:16

     


CHP Aydın eski İl Başkan Yardımcısı, Gazeteci Serhan Seyhan, tvDEN'de Gazeteci Emin Aydın’ın hazırlayıp sunduğu ‘’Emin Aydın’la Baş Başa’’ programının konuğu oldu. Seyhan, Kuşadası’nda yaşanan kanalizasyon patlamasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Seyhan, ‘’Her şeyden önce su ile ilgili birkaç şey söylemek istiyorum. Geçen hafta yeraltı suyunu kullanarak bu şehre ihanet ediyorsunuz demiştim. Sonrasında birkaç ulusal gazetede manşet yaptırıp 1200 kuyunun 75 tanesi kurudu gibi manşetler gördüm sosyal medyada. Siz göreve geldiğiniz 7 yıl boyunca zemin suyunu kullanırsanız şehrin sermayesine ihanet ederseniz, bu doğada bir gün bunun karşılığını verecektir. Suya ihanet eden bence bu şehirde yerel yönetimlerin kendisidir çünkü yerüstü suyu ile ilgili hiçbir işlem yapmamış, devredilenleri kullanamamış ya da faaliyete geçirememiş bir yerel yönetim. Baraj yapma sözü vermiş, gerçekleştirememiş bir yerel yönetim. Su konusu ile çok fazla açıklama yapması zevahiri kurtarma çabasının ötesine geçmez’’ dedi.

‘’AYDIN’IN ÖZLEDİĞİ TABLO BU’’

Gazeteci Emin Aydın’ın "Kuşadası’nda kanalizasyon patladı, bir sürü sıkıntı oldu. Kuşadası’nda yaşanan gelişmeleri nasıl değerlendiriyorsun?" sorusuna Seyhan, ‘’Kuşadası’ndaki gelişmeler çok detaylıca ele alınması gereken 2 yönlü olarak bürokratik ve siyasi olarak gündeme getirilmesi gereken bir konu. Yüzeysel bir konu değil. Aydın’da 1 milyon nüfusa hükmediyor olabilirsiniz ama yazın turizm bölgelerinde yaklaşık 5 milyon insanı şehrinizde ağırlıyorsunuz. İdari ve siyasi olarak konu nasıl gelişti? En sıkıntı duyduğum konu şu, bir patlak var bir arıza var ama olabilir siz büyütüyorsunuz bunu niye eleştiriyorsunuz diyenler var. Bu şehir bunu da konuşmayacaksa neyi konuşacak? Kuşadası İlçe Başkanı bir açıklama yapıyor, diyorlar ki 15 yıl önce görevi bırakmış ama Fuat Akdoğan’ın yaptığı borularmış. 15 yıldır bu şehri, ilçeyi yöneten Cumhuriyet Halk Partisi. Sen nasıl bir zihniyetle diyorsun ki Fuat Akdoğan’ın yanlış boru döşemesi diye. Sen niye düzeltmedin boruyu? Aydın’da tabi ki Özlem Çerçioğlu’nun devlet bütçesiyle kurduğu hegemonyayı burada çok kez anlattık ama artık bu çileye dönüşmeye başladı. Bürokrasinin buna neden sessiz kaldığını da tartışmak lazım. Bir dost meclisinde sohbette demiştim bu şehrin Valisi, Çevre Şehircilik İl Müdürü, Sağlık İl Müdürü, Kültür Turizm İl Müdürü nerede diye. Ben bu söylemimin ertesi günü Umut Tuncer’in açıklamasından sonra kendi kendime helal olsun, bir tane devlet yetkilisi konuya sahip çıkmış dedim. AK Parti İl Başkanı Ömer Özmen’i de tebrik ediyorum o da sahiplendi konuyu. İşte Aydın’ın özlediği tablo bu’’ dedi.

‘’65 MİLYON LİRANIN KAÇ PARASINI SEN HARCADIN SAYIN BAŞKAN?’’

Seyhan, ‘’Sosyal medyadaki hesabımdan sordum Sayın Kemal Kılıçdaroğlu siz de bir kere sordunuz mu Özlem Çerçioğlu’na sorduklarınızla ilgili. Nitelikli soru sorun, siyaseti eleştirin siyasete yön verin sorularınızla diyor ya. Biz de burada aynısını yapmaya çalışıyoruz. Bakın iddia ediyorum bugüne kadar biz bu kadar bunu yaptık biz şunu yaptık dedikleri her şey için söylüyorum yarısını yapmışlarsa ben istedikleri her şeye kabulüm. Sadece tek sorun olan şey, Sayın Başkan’a biz bunu yaptık diyorlar ve Sayın Başkan onu kabul ediyor, neden bilmiyor çünkü. Sayın Başkan diyor ki 65 milyon liraya biyolojik atık tesisi yaptık diyor. Bu atık tesisinin projesi rahmetli Lütfi Suyolcu döneminde başlamış. Yüzde doksan beşi 2014’te Büyükşehir olana kadar tamamlanmış, 2014’ten 2017’ye kadar da bu ileri atık biyolojik atık tesisinin geri kalan yüzde beşli tamamlanmış. 65 milyon liranın kaç parasını sen harcadın Sayın Başkan? Çık açıkla. 15 yıl önce adamı atık boru döşemiş olmakla suçluyorsun, adamın döneminde devam ettirilen tesisi ben yaptım diyorsun. Aydın’da bir su kapağının patlamasından dolayı mesul olmuyorsun ama DSİ’nin yaptığı barajı ben yaptım diyorsun. Hiçbir şeyi kabul etmeyen, kendisini daima üstte gören bir Belediye Başkanımız var ama bütün herkes suçlu’’ dedi.

‘’NASIL OLSA BİR AVANE TAKIM VAR SÜREKLİ ONU POMPALIYORLAR’’

Gazeteci Emin Aydın’ın Özlem Çerçioğlu nerede? Ben uzun zamandır kamuoyunda görmüyorum, insan içine çıktığını da görmüyorum. 2021 yılında kaç defa göz önünde bulunmuştur Özlem Çerçioğlu? Sorusuna Seyhan, ‘’Niye bulunsun ki? Nasıl olsa bir avane takım var sürekli onu pompalıyorlar. Hiç ortada olmasa da en çok medyada yer alan isimler arasında. İbrahim Gürdal’ı ya da bir başkasını atıyorlar ortaya, biz burada onları tartışıyoruz Özlem Çerçioğlu’nu tartışmıyoruz diye düşünüyorlar. Gündem saptırmış oluyorlar. Sorsan yarın kötü bir şey olsa ASKİ Genel Müdürü çok kötü bir ortamda yakalansa ben zaten tanımıyorum der. Bana da öyle dedi, tanımıyorum Serhan’ı dedi. Ben Özlem Çerçioğlu’nun en has adamıyım diyen adam için benim yanımda analı babalı bilmemne dedi. Ben açıklarım bunu, kendisinin yanında şahidi de var. Serhan’ı tanımıyorum dersen adam gülüyor sana. Çünkü birçok işini zamanında Serhan’la halletmişsin sokakta şimdi Serhan’ı tanımıyorum dediğin zaman adam gülüyor sana’’ ifadesini kullandı.

‘’ÇOK FAZLA MANİPÜLASYON YAPIYORLAR BU KONUDA’’

Seyhan, ‘’Dün akşam Kıbrıs hattı bir telefon numarasından telefon ediyorlar işte yok asacaklar keseceklermiş. Benim ölmekten zerre kadar korkmamamın tek sebebi, yaradan bunu yazdıysa benim kaderimi orada bitirdiyse sen sadece vesilesin. İsmet İnönü diyor ki bu ülkede namuslular namussuzlar kadar cesaretli olmazsa bu ülke düzelmez. Bu ülkede siyaset yapanlar en az namuslular kadar cesur olmalı diyor. Ben de diyorum ki bakın benim kimseden korkum yok. Atatürk Spor Kompleksi olayı başından sonuna kadar bu şehirde hala suskunlukla izleniyorsa ortaya çıkan Mit Bölge Başkanı, Başsavcı Vekili, İstihbarat Şube Müdürü, öldürülen FETÖ Borsası’nın 1 numaralı sanığının avukatının söyledikleri her şey ortada. Bilirkişi raporu ortada, Aydın’da kapatılan delil yetersizliği dosyası ortada. Gönderilen dosya iki buçuk yıldır hala gizlilik kararı alınmış şekilde bekleniyor. 36 ayda kapatılan dosya beklemişti. Sayın Cumhurbaşkanı’na bu konuyu detaylıca Aydın’ın bütün Milletvekili, Muhalefet, İktidar, İl Başkanları çıkıp Cumhurbaşkanı’nın önünde bu konuyu tartışmalılar ya da Cumhurbaşkanı’na bu konuyu iletmeliler. Kemal Kılıçdaroğlu’nun bildiğini düşünüyorum. Sayın Cumhurbaşkanı’nın bilmediği kanaatindeyim. Çok fazla manipülasyon yapıyorlar bu konuda. İşte 15 Temmuz gecesi arabasıyla arabası ile refakat etmiş bir kısım da Emin Hanım ile ilişkileri varmış böyle bir dedikoduyla ön alma ön kapama kendine zırh yapma dedikoduları dönüyor ortada. Bakın bunlar çok tehlikeli şeyler, bu söylemler de çok tehlikeli. O dönem işte geçmiş İçişleri Bakanlarıyla da ilgili bu şeyler konuşuldu. Cumhurbaşkanı’na yakın Metin Külünk’e kadar hepsi tartışılmıştı. Onlar ayrı mevzu ama burada kendilerinin ağzıyla söylenmiş ve sokakta yayılan dedikodular var. 15 Temmuz gecesi refakat edeceğine 12 gün sokağa çıksaydın’’ dedi.

‘’KAMUOYU BU GAZLA YAŞAYAMAZ’’

Seyhan, ‘’Doğa temizler kendini ama idare temizlemez. İdareyi, mülkiyeyi temizlemek lazım. Devletin buna ivedilikle müdahale etmesi lazım. HTS kaydı var mı, silindi mi, kaldırıldı mı bunlar konuşuluyor. Bunlar konuşuluyorsa kamuoyu aydınlatılmalı. Kamuoyu bu gazla yaşayamaz. Bu konuların detayını Sayın Cumhurbaşkanı bilmiş olsa susacağını düşünmüyorum’’ dedi. (ELİF DUMANOĞLU) 







 
Son Eklenen Haberler