Takip Et

SON DAKİKA

“İktidar milletvekilleri de en az Çerçioğlu kadar suçludur”

27 Şubat 2021, Cumartesi 11:12

     


CHP Aydın Eski İl Başkan Yardımcısı Serhan Seyhan, “Devletin içinde devleti kendi menfaatleri için organize eden bir yapı oluşmuş durumda. Ben bunun için sadece Özlem Çerçioğlu’nu suçlamıyorum. Bunun için iktidar milletvekilleri de en az Özlem Çerçioğlu kadar suçludur” dedi.

tvDEN ekranlarında hafta içi her gün yayınlanan Gazeteci Emin Aydın’ın hazırlayıp sunduğu Emin Aydın’la Baş Başa’nın konuğu, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Eski İl Başkan Yardımcısı Serhan Seyhan oldu. Seyhan, İçişleri Bakanlığı’nın Doğu için gösterdiği hassasiyetin aynısını Aydın için de beklediğini söyledi.

“NE SAKLADIĞINIZI AYDIN HALKINA AÇIKLAMAK ZORUNDASINIZ”

Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Atatürk Spor Kompleksi hakkında açıklamalar yapan Seyhan, “Atatürk Spor Kompleksi yapım ihalesine 2016 yılında çıkılan, yapım ihalesine çıkılmasıyla beraber, 15 Temmuz sürecinden önce de ihalesi yapıldı. 15 Temmuz’dan hemen sonrada Kemer Mahallesi’nde temel atma töreni gerçekleştirildi. Bu olayın çok farklı yönleri var. Atatürk Spor Kompleksini Piremit Limited Şirketi ve CBA İnşaat Taahhüt Şirketleri yaptı. Piremit Limited Şirketi İzmir menşeli bir firma, CBSS ise İzmirli olup Aydın’da hisse devirleri yapılan son haliyle tamamı Ahmet Türkmen’e ait olan bir şirket. Bu spor kompleksi maliyeti yaklaşık 25 milyon lira olan, ama 19 milyon 685 bin liraya sözleşmesi imzalanan bir spor kompleksi. Spor kompleksinin sözleşmesi imzalanıp inşaat başladıktan sonra 2017 yılında CBS inşaatın tek hissedarı Ahmet Türkmen FETÖ’den Bylock kullanıcısı olduğu sebebiyle gözaltına alınıyor ve tutuklanıyor. Yani olayı FETÖ kısmı burada başlıyor. 2016 yılında 15 Temmuz sürecinden sonra Aydın Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan 17736 sayılı soruşturma dosyası var. Bu dosyada tamamen terör örgütü üyeliği veya terör örgütüne finansal destek sağlamakla ilgili bir soruşturma. Bu paralelde bu işler devam ederken çok fazla gündeme ve basına yansımasa da arka planda devam eden bir FETÖ’yle iltisak mücadelesi başladı. Sayın Erkan Karaaslan’ın da o süreçte tutuklanmış olması ve serbest olduktan sonra firar etmesi bu olayları iyice güçlendirdi. Bir tane uçak bozmasını Kuşadası’nda denizin dibine batıracaksınız, bütün herkese bunun reklamını yapacaksınız ama 5 milyon dolara tesis yapıp bu tesisi de 100 kişiyle açılışını gerçekleştireceksiniz böyle bir dünya yok. Neyi sakladığınızı Aydın halkına açıklamak zorundasınız. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı burayı iddialara göre, FETÖ borsası sanığı olan Merhum Ahmet Kurtuluş’a verdiği söyleniyor. Ahmet Kurutuluş Ağır Ceza Mahkemesi’nde verdiği ifade de şunu söylüyor, ‘Ben Atatürk Spor Kompleksini aldım, bana hiçbir sorun yok, bu işi ayarladık dediler’, kim dedi diye soruyorlar. Dönemin MİT Başkanı Gürbüz Yüksel ve dönemin Başsavcı vekilinin ismini ve Emniyet İstihbarattan bir arkadaşın ismini veriyor. Sonra bana böyle bir şeyin sorun olmayacağını, buraya al, gizli ortaklarda bunlar diye ifade veriyor. Yani bu ipin yavaş yavaş düğümü çözülüyor. Spor Kompleksini kim kullanıyor, kim çalıştırıyor, Aydın halkı ne kadar faydalanıyor. Aydın halkının 20 milyon lirasıyla yapılan bir yerden Aydın halkı ne kadar yararlanıyor. Aydın halkına sormak lazım. Bütün Aydınlılar ‘bizim 20 milyon liramızla yapılan Atatürk Spor Kompleksi’nden biz ne kadar faydalanıyoruz, ya da faydalanmak istesek bunun bize maliyeti ne kadar olur?’ diye sormaları lazım” dedi.

“DOĞU İLLERİNDEKİ HASSASİYETİ AYDIN’DA DA BEKLİYORUM”

İçişleri Bakanlığı’nın FETÖ iddialarına ilişkin açıklama yapmak zorunda olduğunu belirten Seyhan, ‘Adnan Menderes’i bir darbe yok etti, bir darbe astı, bir darbe idam kararı verdi. Aynı darbeye teşebbüs eden terör örgütü zihniyetinin iltisaklı olduğu bir belediye başkanı olduğu iddia ediliyor. Bununla ilgili İçişleri Bakanlığı’nın bir açıklama yapma zaruriyeti ortaya çıkıyor. Zaten müfettişlerin defaatle bu konuda bir teftiş yaptığı ve ellerinde yeterince delil bulundurduğu, delillerin dışında İçişleri Bakanlığı’ndan soruşturma izni verilip, Danıştay’ın da ‘yargılansınlar’ dediği kişiler bunlar, yani yargılamalarda devam ediyor. Devam eden yargılamalarla ilgili bir yaptırım uygulamak durumundasınız, ya da idari yaptırım yapmıyorsanız bunun sebebini açıklamak zorundasınız. Başka belediyelere yapılanları desteklemiyor, yanlış yapıyorsunuz demiyorum, sonuna kadar haklısınız. Milletin parasının teröre peşkeş çekilmesinin önüne geçmeye çalışıyorsunuz, bizde bunu destekliyoruz. Eğer doğu ve batı arasında bir farklılık varsa ben doğudaki hassasiyeti Aydın’a da bekliyorum ” diye konuştu.

“DEVLETİN İÇİNDE DEVLETİ KENDİ MENFAATLERİ İÇİN ORGANİZE EDEN BİR YAPI VAR”

Devletin içinde organize bir yapının olduğunu söyleyen Seyhan, “Devletin içinde devleti kendi menfaatleri için organize eden bir yapı oluşmuş durumda. Ben bunun için sadece Özlem Çerçioğlu’nu suçlamıyorum. Bunun için iktidar milletvekilleri de en az Özlem Çerçioğlu kadar suçludur. Sebebini de açık söylüyorum, bu tip bir eylemi ve havayı sezdiğiniz de siz bunun karşısında duramıyorsanız, siz buna karşı siyaset üretemiyorsanız, buna karşı muhalefet yapamıyorsanız, bununla ilgili kamuoyunu aydınlatacak bilgi ve belgeyi ortaya koyamıyorsanız yapmayın o zaman siyaset. İnsanların cepleri boşaltılıyor, artık sadece cepleri de değil evleri de boşaltılıyor, tüm mahalle ve şehir boşaltılıyor. Biriniz de çıkın ve bunun açıklamasını yapın. Sürekli içi boşaltılan bir tenekeden dolu bir ürün beklemek mümkün değil. Her seferinde içi boşaltılan bir şehirde yaşadığımızı söylüyoruz. Yerel iktidarın karşısında muhalefet eden siyasetçilerinde bu hakkı aramasını istiyoruz” dedi.

“AYDIN’DA GESTAPO ZİHNİYETİ OLUŞTURULMAYA ÇALIŞILIYOR”

Seyhan, “Aydın’da sürekli olarak gestapo zihniyeti oluşturulmaya çalışılıyor. Bu zihniyetle de bir yönetim anlayışı ortaya çıkarılıyor. Koordinatörlük konusu Aydın’da çok ön plana çıkarıldı. Koordinatör denilen kişi, eskiden taşeron işçiydi şimdi ise belediye şirket işçisi ama belediye bürokratından fazla yetkilidir. Aydın’da belediye taşeronları, belediye bürokratlarından daha çok yetkiye sahiptir. Nedeni ise bu gestapo zihniyetinin oluşturulmaya çalışılmasıdır. Yetkisiz yetkililer oluşturularak o oluşturulan yetkisiz yetkililer Özlem Çerçioğlu adıyla tahakküm etmeye, hüküm kurmaya ve kurdukları hükmü tamamen Sayın Özlem Çerçioğlu’na bağlamaya yönelik bir organizasyonu oluşturmuşlar” ifadelerini kullandı. (AYHAN BOĞATARAN)


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler