Takip Et

SON DAKİKA

Kruvaziyer turizminde yarı yarıya düşüş yaşandı

26 Kasım 2016, Cumartesi 16:39

     


Kuşadası Ege Ports Limanı'na son kruvaziyer gemisi Minerva'nın giriş yapmasının ardından 2016 yılı içerisinde Kuşadası'na kruvaziyeri turizmi ile gelen yolcu sayısı da belli oldu. 2016 yılı turizm sezonunda Türkiye genelinde, 22 kruvaziyer limanına 620 bin turist giriş yaparken, 370 bin turisti ise Kuşadası ağırladı. 2015 yılı turizm sezonunda Kuşadası Ege Ports Limanı'nın kruvaziyer gemilerle gelen yaklaşık 620 bin turisti ağırladığını belirten liman yetkilileri, 2016 sezonunda yarı yarıya düşüş yaşandığını ifade ettiler.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Son kruvaziyer gemisi Minerva'nın geçtiğimiz günlerde Kuşadası Ege Ports Limanı'na giriş yapmasıyla birlikte, 2016 yılı kruvaziyer turizminin verileri de ortaya çıktı. 2015 yılı içerisinde Kuşadası Limanı, yaklaşık 620 bin kruvaziyer yolcusuna ev sahipliği yaparken 2016 yılı içerisinde bu rakam 370 binde kaldı. Ülke genelinde yaşanan terör olayları ve FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi, yaşanan bu düşüşte ana etken oldu. Türkiye genelinde ise, 370 bin yolcu ağırlayan Kuşadası Ege Ports Limanı, kruvaziyer turizminde liderliği elinden bırakmadı.

"2016 YILI BEKLENTİLERİMİZİN ALTINDA KALDI"

2016 Kruvaziyer sezon değerlendirmesi yapan Türkiye Liman İşletmecileri Derneği Yönetim Kurulu üyesi ve Ege Ports Kuşadası Limanı Genel Müdürü Aziz Güngör, "2016 yılı gerek genel turizm sektörü gerekse kruvaziyer turizmi açısından beklentilerin altında kalmıştır. Limanlarımızda kruvaziyer trafiği açısından sezon öncesi belirlediğimiz büyüme beklentilerimiz ne yazık ki yıl içinde yaşanan olumsuz olaylar neticesinde gerçekleşmemiştir" dedi.

"TÜRKİYE'YE GELEN YOLCULARIN YÜZDE 60'INI AĞIRLADIĞIMIZ İÇİN MUTLUYUZ"

Kuşadası Limanı'nın yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen Türkiye'ye gelen gemi ve yolcuların yüzde 60’ını misafir ettiğini belirten Güngör, "Bu zor şartlar altında dahi ülkemizi büyük bir başarıyla temsil ettik. Ülke genelinde 22 kruvaziyer limanına toplamda 620 bin yolcu giriş yaparken bu yolcuların 370 binine limanımız ev sahipliği yapmıştır. 2017, kruvaziyer turizmi açısında yine zorlu bir yıl olacaktır. Bu dönemde İstanbul kruvaziyer limanında devam edecek olan tadilat çalışmaları ne yazık ki ülkemize gelecek çok sayıda geminin sefer iptaline sebep olmuştur. Beklentimiz, tüm olumsuzluklara rağmen 2017'de Ege Ports –Kuşadası Limanı'nın ülkemize gelecek yolcuların yüzde 70’ni ağırlayacağı yönündedir. Bu itibarla, Kuşadası yolcu limanı ülkemizin kruvaziyer başkenti olma özelliğini sürdürecektir. 2017 sezonu öncesi gemi yolcularına yönelik hizmet alanlarımızda yapacağımız yeni yatırımlarla kruvaziyer misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamaya devam edeceğiz" diye konuştu. (MEHMET ÇALIK)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler