Takip Et

SON DAKİKA

Kadına yönelik şiddeti bir gün gecikmeli kınadılar

26 Kasım 2016, Cumartesi 17:26

     


Okullarından dolayı 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddeti Kınama Günü'nde etkinlik yapamayan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Kuşadası Şubesi üyesi gençler, İsmail Cem Barış ve Dostluk Meydanı'nda kadına yönelik şiddete dikkat çekti.

 (FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddeti Kınama Günü'nün hafta içine rastlaması nedeniyle okulların oldukları için kadına yönelik şiddeti önleme etkinliklerine katılamayan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Kuşadası Şubesi üyesi gençler, bir gün gecikmeli olarak kadına yapılan şiddete dikkat çekti. Ellerinde 'Kadına şiddete hayır', 'Dur susma', 'Dünyanın yarısını kadınlar oluşturur, diğer yarısını da kadınlar yetiştirir' yazılı pankartlarla İsmail Cem Barış ve Dostluk Meydanı'nda oturma eylemi yapan gençler, kadına yönelik şiddete tepki gösterdi.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Kuşadası Şubesi Kolaylaştırıcısı Kadir Çiçek, "Dominik Cumhuriyeti'nde 1930'da ülke yönetimini ele geçiren Rafael Trujillo 1960'ta diktatörlük yönetimini sürdürüyordu. Dominik Cumhuriyeti`nin Cibas bölgesinde dünyaya gelen ve Mirabal Kardeşler olarak tanınan üç kız kardeş Patria, Minerva ve Maria Teresa, eşleriyle birlikte Trujillo diktatörlüğüne karşı mücadele veriyordu. Patria 1960 yılının Haziran ayında Clandestine Hareketi'ni kurdu ve diğer kız kardeşler de bu harekete katıldı. Sembol haline geldikleri diktatörlük karşıtı mücadeleleri sırasında, çeşitli zamanlarında ağır baskılara maruz kaldılar ve hapis cezalarına çarptırıldılar. 1960 yılının Kasım ayı başlarında Trujillo ülkede iki tehlikenin varlığından söz etti: Kilise ve Mirabal Kardeşler. 25 Kasım 1960`da üç kız kardeş, tecavüz edilip öldürüldüler. "Araba kazasında" öldükleri duyuruldu. Mirabal kardeşlerin öldürülmesinden bir yıl sonra Trujillo karşıtı hareket, diktatörlüğün sona ermesini sağladı. Bu olay üzerine, önce Latin Amerikalı kadınlar, ardından da tüm dünya kadınları 25 Kasım`ı bir kınama günü olarak kabul etti. Biz de bugün dolayısıyla okulumuz olmasından dolayı bir gün gecikmeli olarak böyle bir etkinlik yapmaya karar verdik. Umarız dünyada kadına karşı şiddet son bulur" dedi. (MEHMET ÇALIK)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler