Takip Et

SON DAKİKA

“Jeotermal santrallere yeterli denetim yapılsın”

26 Kasım 2016, Cumartesi 09:46

     


Aydın Çevre Platformu (AYÇEP) Başkanı Mehmet Vergili, Aydın’da bulunan jeotermal santrallerinin vatandaşların yaşam hakkını elinden aldığını söyleyerek yetkililerden yeterli denetimin yapılmasını istedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

AYÇEP Başkanı Vergili, “Şehrimizin kent meydanlarına, yerleşim yerlerinin dibine kadar santral kurmuşlar ve kuyu açmışlardır. Son olarak Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin hemen bitişiğinde Kalfaköy ve mahkemesi devam eden Yılmazköy mahallesine göz dikmişlerdir. Yeni jeotermal kuyu açmaya ve santral yapmaya çalışıyorlar. Bu kuyular açılırken şirket sahipleri mevcut yasalara dahi uyma gereği duymamışlardır. Yaşam hakkımızı elimizden almaktadırlar” dedi.

“YASALARIN UYGULANMASINI İSTİYORUZ”

Vergili, “Aydın’da normal ölüm olmamakta, ölen insanlarımızın yüzde sekseni kanser ve dolaşım sistemi bozuklukları sebebiyle hayatını kaybetmektedir. Açılan jeotermal kuyularının ve santrallerin yeterince denetlenmediği kanısındayız. Yetkililerden yasaların uygulanmasını ve yeterli denetimlerin yapılmasını istiyoruz” dedi. (Merve DANIŞMAN)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler