Takip Et

SON DAKİKA

Hizmete girmeden hizmete başladı

26 Ağustos 2016, Cuma 20:10

     


Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Aydın İl Müdürlüğü'nün yeni hizmet binasının henüz açılışı gerçekleşmeden, Sosyal Güvenlik Kurumu Aydın İl Müdürlüğü yeni hizmet binasında ilk hizmetini verdi. Yeni hizmet binası konferans salonunda 6736 sayılı ‘Bazı Borçların Yeniden Yapılandırmasına İlişkin Kanun’ kapsamında bilgilendirme semineri düzenledi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

SGK Aydın İl Müdürlüğü yeni hizmet binası inşaatı tamamlanmasına rağmen henüz açılışı gerçekleşmedi. 5 katlı SGK hizmet binasına henüz taşınmayan il müdürlüğü, yeni hizmet binasının konferans salonunda ilk programını düzenledi. Hizmete girmeden hizmet vermeye başlayan yeni SGK Aydın İl Müdürlüğü’nde SGK primlerinde taksit faizlerinin silinmesi konusu hakkında bilgi verildi. SGK Sigorta Primleri Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Satılmış Çelik, Sivil Toplum Kuruluşları ve davetlilerin katıldığı toplantıda SGK Aydın İl Müdürü Tayfun Akbulut, sosyal güvenliğin öneminden bahsetti.

“GECİKME CEZALARI AFFEDİLECEK”

Akbulut, prim tahsilatına büyük önem verdiklerine belirterek, sözlerine şöyle devam etti:

“Yaptığımız çalışmalarla prim tahsilat grafiğimizi her geçen gün daha da yükseltiyoruz. 6736 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun ile SGK alacakları olmak üzere devletin bazı alacaklarını yeniden yapılandırılmaktadır. 2016 yılı Haziran ayı ve daha önceki aylara ilişkin SGK alacakları ve bunların gecikme cezaları yapılandırma kapsamına girecektir. Gecikme cezaları affedilecek, bunun yerine TÜİK verilerine göre hesaplanan enflasyon farkı, borç aslına eklenerek tahsil edilecektir.”

“İCRA TAKİBİ VE HACİZ İŞLEMLERİNDE KURTULACAK”

Kanun kapsamında borcunu yeniden yapılandıran ve borcu yoktur yazısı alan esnaf ve işverenin bu borçlarından dolayı icra takibi ve haciz işlemlerinden kurtulacağını bildiren Akbulut, açıklamasına şöyle devam etti:

“Teşviklerden yararlanabilecektir. Ayrıca daha önce tecil edilen, taksitlendirilen ve yapılandırılan borçların kalan taksit tutarları talep edilmesi halinde yeniden yapılandırılabilecektir. Yaşlılık aylığı, emekli aylığı veya malullük aylığı bağlandıktan sonra, kendi işinde çalışması nedeniyle sosyal güvenlik destek primi ödemesi gerekenlerden, 2016 yılı Şubat ayı ve önceki aylara ilişkin ödenmeyen destek primlerinin asıllarıyla, bu alacaklara Yurt içi Üretici Fiyat Endeksi aylık değişim oranları esas alınarak hesaplanacak tutarın ödenmesi halinde de gecikme cezası ve gecikme zammı uygulanmayacaktır. '

Akbulut, kanun kapsamında borcunu peşin ya da taksitli ödemek isteyenler, 31 Ekim 2016 ‘ya kadar başvurabilecekler ve ilk ödemeyi 2 Ocak 2017’ye kadar yapabileceklerini bildirdi. Program slayt gösterisiyle devam etti.

(ÖZGE SÖNMEZ)







 
Son Eklenen Haberler